PSD l-a scos pe Ponta din joc ca pe o piesă uzată

Dorel Sandor 08.11.2015

De același autor

Am avut una dintre cele mai frumoase seri din ultimii 10-15 ani. E vorba de prima seară. Ulterior lucrurile s-au mai amestecat puțin, dar s-au și extins în țară, deci fenomenul are datele tipice ale unui boule de neige, care se rostogolește în dreapta, în stânga și preia și gunoaie, și zăpadă și crește.

 

Cât poate rezista? Asta este prima întrebare: cât va crește și cum se va dezvolta? Eu cred că are resurse să se dezvolte inclusiv în țară. Dar urmează după aceea lista de probleme. Prima întrebare e ce iese de aici pentru România? O simplă descărcare de nervi și de emoții și de dorință de a arăta că ești atent. Sau, mai mult, o resursă pentru un restart, inclusiv pentru o posibilă guvernare emancipată de mizeriile din ultimii 10 ani. Sau deja un fenomen acaparat de diverse surse de manipulare.

 

Plecarea lui Ponta arată clar că oamenii din PSD au realizat că dacă-l mai țin pierd masiv în ce au pe sondaje și pe opinie publică. Și atunci l-au scos pe Ponta din joc ca pe o piesă uzată. Și aici încep următoarele întrebări. Cu cine vor să iasă în față în continuare? Nu prea au fețe proaspete.

 

Am publicat un material care încearcă să formuleze tema asta: cum mergem mai departe, Ieșirea din impas se numește, și arată cele opt cerințe pentru formarea unei guvernări eliberate de mizeriile de acum. Prima temă este cine va fi premier. Cioloș, dacă el va fi, îl cunosc, e un tip cumsecade, n-are dosar la DNA, dar nu face față pentru agenda actuală. Cine îl pune îl pune să moară, așa încât să câștige timp ca să îl pună pe adevăratul candidat. Deci este un surogat, împreună cu alți șapte-opt, pe o listă deja substanțială.

 

Aici este marea temă pentru Iohannis, în ce măsură, în urma discuțiilor, va fi în stare să propună o soluție, fie și intermediară. Probabil că îl va propune pe Cioloș pentru că e un tip care nu-i pune întrebări. Dacă, dimpotrivă, apare și o sursă mai activă, s-ar putea ca lucrurile să devină interesante. Și s-ar putea să apară câteva surprize din afara mediului politic. S-au remarcat în presă, în viața publică, în mediul privat, în mediul internațional. Anticipatele, dacă e să vină, ar fi prin februarie. Și noi avem o Românie atât de bulversată de scandal, încât, ca să faci alegeri naționale în februarie, trebuie să fii inconștient.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22