ALEGERI PARLAMENTARE PARTIALE. PSD a cistigat toate colegiile cu exceptia celui din Ilfov, unde Gabi Szabo ar fi pierdut

Fara Autor | 26.05.2014

Pe aceeași temă

Simultan cu alegerile europarlamentare, duminica au avut loc alegeri partiale pentru primari, consilii locale sau presedinti de CJ in alte 19 de judete. Uniunea Social Democrata (PSD-UNPR-PC) nu a avut nicio problema in a castiga majoritatea colegiilor din tara. Florin Birsasteanu (PSD) a castigat fotoliul de deputat in Colegiul 3 din Timisoara unde Daniel Funeriu a fost doar pe locul 3, Mihnea Costoiu a fost ales senator de Gorj cu 51% din voturi, Ilie Nastase a castigat mandatul de senator in Colegiul 8 din Bucuresti, Ovidiu Silaghi a castigat fotoliul de deputat in Colegiul 2 Satu Mare, Sorin Marica (PSD) a castigat alegerile de deputat in Colegiul Hateg - Calan, iar Florin Tecau (PSD) a castigat presedintia Consiliului Judetean Arges (numaratori paralele PSD), relateaza HotNews.
 

Florin Tecau (PSD), pesedintia Consiliului Judetean Arges-peste 60%

Candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, Florin Tecau, a obtinut peste 60% din voturile exprimate, scrie site-ul local de stiri epitesti.ro, care citeaza numaratoarea paralele efectuata de partide.

Tecau a candidat din postura de presedinte interimar al Consiliului Judetean, dupa ce la inceputul acestui an prefectul Cristian Soare a semnat ordinul privind incetarea mandatului sefului CJ Arges, Constantin Nicolescu, in conditiile in care Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese de catre Nicolescu, potrivit Mediafax.

 

Florin Birsasteanu (PSD), deputat Timisoara, colegiul 3- 40%

Florin Birsasteanu (PSD) a castigat fotoliul de deputat in Colegiul 3 din Timisoara la alegerile parlamentare partiale desfasurate duminica. Potrivit numaratorii paralele realizate de partide, Birsasteanu a castigat cu 40%, fiind urmat de liberalul Viorel Coifan (26%) si de fostul ministru Daniel Funeriu (PMP) cu 18%. Fotoliul de deputat din Colegiul 3 din Timisoara ramasese vacant dupa demisia din Parlament a Mariei Grapini (PC) care a candidat la alegerile europarlamentare.  In Colegiul 3 din Timisoara s-a inregistrat cea mai scazuta prezenta la urne dintre cele 8 colegii din tara in care s-a votat duminica in cadrul alegerilor parlamentare partiale - 18,01%.

 

Mihnea Costoiu (PSD), senator Gorj, colegiul 2-51%

Ministrul Invatamantului Superior si Cercetarii Stiintifice, Mihnea Costoiu, a castigat, potrivit numaratorii paralele a PSD, alegerile partiale pe Colegiul 2 Senat, cu un scor de 51%, informeaza Agerpres. Sapte candidati si-au depus candidaturile la Biroul Electoral Judetean (BEJ) pentru a ocupa aceasta functie. Postul pe Colegiul 2 Senat a ramas vacant dupa ce fostul senator social-democrat Toni Grebla a fost numit judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

 

Ilie Nastase, senator Bucuresti, colegiul 8- peste 50%

Ilie Nastase a castigat mandatul de senator in Colegiul 8 din Sectorul 4, anunta Mediafax, citand surse din PSD. Ilie Nastase a candidat din partea Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC pentru mandatul de senator din colegiul 8 din Sectorul 4 al Capitalei, post ramas vacant dupa demisia din Senat a lui Dan Voiculescu.

In cursa pentru mandatul de senator din Colegiul 8 Bucuresti au fost inscrisi inca sase candidati: Constantin Petru Luhan (PDL), Cristina Pastrama (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (PMP), Iulian Craciun (PNTCD), Aurel Cristian Radan (FC) si Gheorghe Chiran (PPDD).

Site-ul postului de televiziune Romania TV anunta ca fosta mare atleta Gabi Szabo (PSD) ar fi pierdut alegerile din Ilfov

 

Sorin Marica (PSD), deputat Tara Hategului, colegiul 3- peste 50%

Sorin Marica, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile parlamentare partiale din Colegiul nr. 3 Tara Hategului - Calan - Tinutul Padurenilor, a obtinut cele mai multe voturi din partea alegatorilor, potrivit numaratorii paralele realizate de PSD Hunedoara, relateaza site-ul local de stiri hunedoaramea.ro.

Sorin Marica, primar al comunei Salasu de Sus, va trebui sa renunte la mandat pentru a ocupa locul de deputat lasat vacant de fostul liberalul Dan Radu Rusanu, care a demisionat in primavara anul trecut pentru a prelua sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara. Acesta este acum arestat preventiv.

 

Ovidiu Silaghi (PSD), deputat Satu Mare, colegiul 2- 47%

Fostul presedinte al PNL Satu Mare Ovidiu Silaghi, candidat din partea Aliantei PSD-UNPR-PC pentru postul de deputat in Colegiul 2 Satu Mare, a obtinut aproape jumatate din voturile exprimate in zona respectiva din judet,  conform sondajului exit-poll comandat de PNL, transmite satumareonline.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, in Colegiul 2 din judetul Satu Mare, Ovidiu Silaghi a obtinut in jur de 47%, Nagy Szabolcs de la UDMR 24%, Ileana Blidar de la PDL 10%, Dan Diaconescu PP-DD 9%, Sergiu Babasan - Forta Civica 7% si Laura Bota - PMP 3%.
 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22