Mirel Palada prezinta scuze ziaristilor, cu privire la afirmatiile in care “executa electric” reporteri

T.d. | 19.08.2014

Pe aceeași temă

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a cerut scuze presei, dupa cuvintele dure pe care le-a adresat, in weekend, jurnalistilor “anti-guvernamentali”. Reactia oficialului vine dupa ce Clubul Roman de Presa i-a cerut acest lucru si dupa ce premierul Victor Ponta l-a avertizat public ca, daca nu respecta standardele de comunicare, va trebui sa plece din Guvern, conform Hotnews.

Clubul Roman de Presa (CRP) i-a transmis luni o scrisoare primului ministru in care afirma ca prezentarea de scuze publice de catre Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul sau la adresa jurnalistilor fiind "inadecvat pozitiei si responsabilitatilor sale publice".

"Prezint scuzele mele publice tuturor celor care s-au simtit ofensati de felul in care m-am exprimat pe pagina personala de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalisti", a scris Mirel Palada, marti, pe contul personal de pe reteaua de socializare.

Mirel Palada explica ca a ales sa prezinte scuzele pe Facebook din doua motive:

"Pe de o parte, pentru ca subiectul a pornit de aici, semn ca este un loc suficient de public, dat fiind ca la fel de public a fost considerat si cind s-a stirnit incidentul.

Pe de alta parte pentru ca deocamdata nu este nimeni la Clubul Roman de Presa sa pot inmina documentul in format fizic, soferul comunicandu-mi ca usa e incuiata. Voi continua eforturile de a face sa parvina la dinsii si scrisoarea in format tiparit".


Premierul Victor Ponta a afirmat luni ca daca Mirel Palada nu respecta standardele de comunicare va trebui sa plece din Guvern, dupa ce purtatorul sau de cuvant a lansat in week-end un atac foarte dur la adresa jurnalistilor pe care ii catalogheaza drept "anti-guvernamentali".

"I-am spus direct ca nu sunt de acord cu modul in care, chiar intr-un spatiu cum e Facebook, se exprima, ca nu am nevoie de un Lazaroiu in guvern. Urmeaza sa decida, daca respecta standardele necesare, ramane la guvern, daca vrea sa fie Lazaroiu, pleaca de la guvern", a spus Victor Ponta, facand referire la fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu.
 

Mirel Palada “executa electric” jurnalisti

Săptămâna trecută, Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu următorul conţinut: "Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22