Klaus IOHANNIS: Am votat pentru o Romanie a RESPECTULUI

P.c. | 16.11.2014

Pe aceeași temă

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a votat duminica, la Sibiu, cu "mari emotii", relateaza ziare.com


De mana cu sotia, dupa ce a iesit din sectia de votare, Iohannis a declarat ca a fost mai intai la biserica, apoi a votat "pentru o Romanie a respectului, o Romanie a prosperitatii, o Romanie puternica".

"Sa fie o zi frumoasa pentru noi toti", a spus acesta, care a aratat ca urmareste cu atentie cum se voteaza in diaspora, avand semnale ca prezenta de vot va fi ridicata.
 

"Astazi vin mai multi, datele arata o prezenta mai numeroasa si se vede ca in diaspora este o prezenta foarte mare, multa lume care asteapta sa voteze, sper sa nu se repete situatia de duminica trecuta, dar voi monitoriza cu multa atentie", a mai spus Iohannis.


Duminica, romanii merg la vot in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in care ne vom alege presedintele pentru urmatorii 5 ani. Cei doi candidati sunt presedintele PSD Victor Ponta si presedintele PNL Klaus Iohannis.
 

Alegerile au fost marcate de un mare scandal - cel al votului romanilor din diaspora -, care a fost urmat de proteste vehemente in tara si in strainatate, dar si de inlocuirea ministrului de Externe,Titus Corlatean, cu Teodor Melescanu.
 

Viitorul presedinte isi va prelua mandatul pe 22 decembrie, la implinirea unui sfert de secol de la Revolutie, cand se vor incheia cei 10 ani ai celor doua mandate ale lui Traian Basescu.
 

De asemenea, este pentru a treia oara cand mandatul presedintelui va avea o durata de 5 ani, urmand sa se incheie in luna decembrie 2019, an in care, pe 1 iulie, Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene. In plus, este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
 

Totodata, este pentru a treia oara dupa Revolutie cand un prim-ministru in functie candideaza la presedintia tarii, dupa Mugur Isarescu in anul 2000 si social-democratul Adrian Nastase in anul 2004, niciunul dintre ei reusind sa castige alegerile.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22