După victorie- demnitate şi modernizare

Ceea ce Victor Ponta şi alaiul său de sicofanţi mediatici nu credeau a fi niciodată posibil este, din această noapte, realitatea electorală: partidul care a încercat să supună, să corupă şi să umilească pe români este înfrânt, iar din posterele care au împânzit oraşele noastre nu a mai rămas decât o urmă fetidă şi purulentă

Ioan Stanomir 17.11.2014

De același autor

Ceea ce Victor Ponta şi alaiul său de sicofanţi mediatici nu credeau a fi niciodată posibil este, din această noapte, realitatea electorală: partidul care a încercat să supună, să corupă şi să umilească pe români este înfrânt, iar din posterele care au împânzit oraşele noastre nu a mai rămas decât o urmă fetidă şi purulentă. Demnitatea şi libertatea , ignorate de cei obişnuiţi să trateze naţiunea ca pe o turmă de sclavi, au renăscut. În faţa eforturilor de limitare a accesului la vot, prin tactici infame, diaspora a reacţionat cu acea energie pe care o credeam uitată, acea energie a patriotismului care vede în viitor un reper al mobilizării şi devotamentului altruist. Sărbătoarea de pe străzile ţării a fost expresia sentimentului de eliberare din cătuşele pe care Ponta şi camarila sa ni le pregăteau. Demnitatea celor umiliţi şi uitaţi a învins, în contra valului de ură pe care televiziunile l-au generat, clipă de clipă.

Dar această victorie este începutul unui drum pe care suntem chemaţi să îl parcurgem. Mandatul lui Klaus Iohannis este, în termenii cei mai precişi, un mandat popular acordat sub semnul demnităţii şi al modernizării. Dincolo de partide, dincolo de coaliţii şi de aranjamente meschine, acest mandat îşi are dispoziţiile sale clare, imposibil de ignorat. Statul trebuie să se schimbe,iar schimbarea nu poate avea alt punct de pornire decât voinţa celor care au infruntat tirania lui Ponta, în afara şi între graniţele României. Acest mandat este impus preşedintelui Iohannis de momentul unic pe care îl parcurgem, acela al emanciparii civice şi al afirmării libertăţii.

Restaurarea demnităţii şi accelerarea modernizării, iată pilonii proiectului de viitor care a fost validat, în ziua de ieri. Niciodată nu vom mai putea accepta spectacolul de cinism al desposedarii diasporei de drepturile sale constituţionale- amendarea legislaţiei electorale este prioritatea absolută. Niciodată nu vom mai putea asista la delirul mitei electorale şi al coruperii alegătorilor- zonele de impunitate ale feudalilor PSD trebuie eliminate, o dată pentru totdeauna. Niciodată nu vom mai putea accepta jignirile şi violenţele politicienilor şi forţelor de ordine- transparenţa guvernării este axioma de la care se porneşte,acum.

Ziua de 16 noiembrie este triumful acestui sens regăsit al demnităţii, onoarei şi libertăţii. Sunt idei şi valori pe care nici un stat nu ni le poate răpi. În numele lor, avem datoria de a urmări,lucid şi tenace, această agendă a modernizării. În numele lor avem obligaţia de a chema, imediat şi fără ambiguitate, la demisia lui Victor Ponta şi a cabinetului său. Timpul eliberării a venit. Vocile noastre se aud, mai puternic ca niciodată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22