Daniel Horodniceanu, propunerea ministrului Justitiei pentru sefia DIICOT, va sustine interviul la Consiliul Superior al Magistraturii in 4 mai. CSM publica proiectul de management al lui Horodniceanu

T.d. | 10.04.2015

Pe aceeași temă

Daniel Constantin Horodniceanu, propunerea Ministerului Justitiei (MJ) pentru functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), va sustine un interviu la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) in 4 mai. Horodniceanu este, in prezent, procuror sef al DIICOT Iasi.
 

(Daniel Horodniceanu, propus pentru sefia DIICOT)
 

Astfel, potrivit calendarului publicat de CSM in cadrul  procedurii de avizare a propunerii MJ pentru sefia DIICOT, Horodniceanu se va prezenta pentru interviu in 4 mai, pentru ca o zi mai tarziu CSM sa trimita aviz catre Ministerul Justitiei.

In plus, incepand cu 10 aprilie, CSM a publicat proiectul de management al lui Daniel Horodniceanu, in contextul propunerii sale pentru sefia DIICOT.

In 9 aprilie, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, anunta propunerea pentru sefia DIICOT, in persoana sefului DIICOT Iasi, Daniel Constantin Horodniceanu. Nominalizarea MJ vine la finalul unui proces de selectie lipsit de transparenta, dupa cum arata o monitorizare a revistei22.

Sase candidati s-au inscris pentru sefia DIICOT: Nicolae Lupulescu, Adrian Gluga, Elena Giorgiana Hosu, Ioana-Bogdana Albani, Catalin-Laurentiu Borcoman si Daniel-Constantin Horodniceanu.

Daniel Horodniceanu conduce DIICOT Iasi din 2012. In 2009 a captat atentia presei fiind coordonatorul unui dosar care a dus la destructurarea unei retele de contrabanda cu usturoi. Este procurorul care a facut prima sesizare la Ministerul Transporturilor asupra ilegalitatii garantiei lui Gruia Stoica in afacerea CFR. In ultimii ani, la DIICOT Iasi a mai fost instrumentat un dosar complex, cu personaje celebre din politica, mediul de afaceri si cel medicat sau chiar din Politie, acuzate de relatii sexuale cu minore cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22