CAB a anulat ordinul care usura obtinerea certificatului de coordonator de doctorate

I. P. | 09.10.2015

Curtea de Apel Bucuresti a anulat vineri ordinul ministrului Educatiei privind obtinerea certificatului de conducator de doctorat, ordin care relaxa obtinerea acestuia si elimina conflictul de interese si obligatia ca teza de abilitare sa fie sustinuta in engleza, scrie Hotnews.

Pe aceeași temă

Decizia nu este definitva.

 

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei care a si semnat acest ordin, a declarat pentru HotNews.ro ca, "in mod clar, Ministerul Educatiei va face recurs la aceasta hotarare a Curtii de Apel Bucuresti".

 

Ministrul a anuntat ca sunt "103 persoane care au obtinut deja atestatul de abilitare in baza acestui ordin si sigur sunt si alte dosare de abilitare in curs. Imi exprim increderea ca, la recurs, se va demonstra ca ordinul 3.121/27.01.2015 este emis in conditii de deplina legalitate, iar pana atunci nu se va intampla nimic cu cei care au obtinut atestatul, pentru ca recursul are consecinte suspensive fata de aplicarea hotararii Curtii de Apel".

 

"Consider ca instanta, Curtea de Apel, s-a pronuntat in acest fel din cauza neprezentarii Ministerului Educatiei in proces. Nu s-a prezentat in proces", a explicat Sorin Cimpeanu, pentru HotNews.

 

"Sefa serviciului contencios din Directia juridic a Ministerului Educatiei nu a considerat ca este un caz suficient de important pentru a se prezenta in instanta si nici macar pentru a informa superiorii despre existenta acestui proces, in 5 octombrie 2015 [data la care a fost citat Ministerul Educatiei in proces - n.red.]. Prin urmare, Ministerul Educatiei nu s-a prezentat si este oarecum de inteles decizia Curtii de Apel. La recurs, cu siguranta Ministerul Educatiei se va prezenta si va aduce propriile argumente care au dus la emiterea acestui ordin privind abilitarea", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei.

 

Consecinte

 

"Sunt 103 persoane care au obtinut abilitarea in baza acestui ordin. In mare parte, aceste persoane - care legal au detinut atestatul de abilitare care le ofera profesorilor dreptul de a fi conducatori de doctorat - au primit sub indrumare doctoranzi la admiterea din luna octombrie. Si avem 46 de dosare de evaluare in baza aceleiasi metodologii", a precizat Cimpeanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22