Trebuia o reactie prezidentiala mult mai dura la declaratiile lui Juncker, sustine Basescu

Tudor Despina | 14.10.2015

Traian Basescu a spus ca presedintele Iohannis nu va avea timp, la Bruxelles, sa discute cu Juncker despre declaratiile facute cu privire la o resetare a relatiilor cu Federatia Rusa.

Pe aceeași temă

 

"Va spun cum as fi procedat eu. Dar domnul Iohannis are un alt stil. A spus ca va discuta declaratia la Bruxelles. Ii dau scris ca nu o sa aiba timp sa o discute. In al doilea rand, pentru ca Jean Claude Juncker sa stie ca a generat o nemultumire in Romania trebuia ca reactia Romaniei sa fie extrem de dura, publica si de la nivelul presedintelui.

 

Ar fi aflat in cateva minute toate statele membre UE ca Romania nu este de acord cu punctul de vedere exprimat de presedintele Comisiei. Va asigur ca il si sunam pe Jean Claude Juncker, eram cu telefonul calare pe el, dupa declaratie", a spus fostul sef de stat, miercuri, potrivit Hot News.

 

Reactia lui Basescu vine dupa ce, tot astazi, presedintele Iohannis a reactionat la declaratiile lui Jean-Claude Juncker fata de Rusia, spunand ca sunt surprinzatoare.

 

“Aceasta pozitie este una suprinzatoare. Voi afla mai multe detalii cu ocazia intalnirilor. Este neobisnuit ca presedintele CE sa faca declaratii in chestiuni cheie fara sa armonizeze cu statele. Prefer sa aflu ce a dorit si dupa aceea sa comentam”, a spus presedintele in cadrul unei declaratii de presa sustinuta inaintea participarii la Consiliul European de joi si vineri.

 

Ce a spus Juncker

 

Jean-Claude Juncker a declarat in cadrul unei vizite la Passau, in sudul Germaniei, ca e necesar ca Uniunea Europeana sa-si restabileasca “relatiile practice” cu Rusia si sa nu lase Statele Unite sa “dicteze” in aceasta politica.

 

Seful CE critica o declarative prin care presedintele american Obama se referee la Rusia ca la o “putere regionala”, potrivit BBC News.

 

Rusia trebuie tratata decent”, a spus Juncker. “Trebuie sa facem eforturi catre o relatie practica cu Rusia. Nu e placut dar asta e situatia, nu putem continua asa la nesfarsit”, a continuat seful Executivului comunitar, cu trimitere la degradarea relatiilor UE-Rusia dupa criza din Ucraina.

 

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22