Guvernul Ponta a adoptat proiectul de OUG privind amnistia fiscala. Ce prevede actul

Tudor Despina | 14.10.2015

Cetatenii pot scapa de penalitatile de intarziere la obligatiile fiscale neachitate pana la 30 Septembrie 2015, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta adoptat, miercuri, de Guvern.

Pe aceeași temă

 

Prevederile aministiei fiscale vor fi aplicate doar pentru romanii care isi vor achita obligatiile de plata catre bugetul de stat pana la 31 Martie 2016, actul fiind valabil atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice, transmite Digi 24.

 

De asemenea, in anumite conditii, oamenii vor putea beneficia si de stergerea de la plata a unei parti din dobanzi.

 

Saptamana trecuta, ministrul de Finante Teodorovici vorbea in acest caz despre “un impuls dat economiei”, oficialul adaugand ca a fost luat in considerare si un sistem de recompensare a celor care si-au achitat penalitatile, precum si a celor care sunt cu platile la zi.

 

De cealalta parte, premierul Ponta sustine ca aici nu e vorba de nicio amnistiere:

 

"Astazi avem pe ordinea de zi o facilitate pentru cei care isi platesc in totalitate, pana la ultimul leu, datoriile la stat. Platesc la zi obligatiile, pana in luna martie, iar atunci nu le mai luam acele penalitati in plus, cu care ii duceam in insolventa, la faliment si ajungeau sa nu mai plateasca nimic", a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern de astazi.

 

"Nu scutim de niciun leu. Cei care au platit nu pierd nimic, dimpotriva, castiga faptul ca nu platesc dobanzi. Cei care insa au nevoie de un spijin si platesc absout tot pana la ultimul leu, pe aceia ii ajutam. Cei care nu platesc la zi sau nu platesc datoria integrala, nu beneficiaza. (...)

 

Nu amnistiem pe nimeni: daca isi plateste toata datoria pana la ultimul leut, nu ii mai luam penalitatea, ii luam doar o parte din dobanda. Cei cinstiti si corecti vor beneficia", a continuat premierul, citat de Ziare.com.

 

Ponta a mai spus ca masura a fost discutata cu cei de la Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei si cu alti reprezentanti ai mediului de afaceri, proiectul urmand sa aduca mai multi bani la buget decat prin impunerea de penalitati, sustine seful Executivului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22