Ungaria a inchis frontiera cu Croatia si introduce controale la granita cu Slovenia

I. P. | 17.10.2015

Ungaria a închis în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, un important punct de trecere a migranților la frontiera sa cu Croația, în apropiere de Zakany, și a anunțat controale la granița cu Slovenia, scrie France Presse, preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

Imediat după trecerea unui ultim grup de sute de migranți, deschiderile din acest gard care se ridică în mijlocul câmpiei, în sudul Ungariei, un fost închise ermetic cu puțin înainte de ora 01.00 (vineri, 23.00 GMT) de către polițiștii ungari, în aplicarea deciziei anunțate în cursul zilei de guvernul premierului Viktor Orban.

 

De asemenea, ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a anunțat sâmbătă Ungaria va reintroduce temporar controalele la granița sa cu Slovenia.

 

Szijjarto a declarat sâmbătă, pentru agenția de presă ungară MTI, că măsura reintroducerii temporare a controalelor la granița Ungariei cu Slovenia este necesară și 'se încadrează în prevederile acordului Schengen'.

 

El a adăugat că guvernul ungar dispune de informații conform cărora migranții au început deja să se îndrepte spre granița sloveno-ungară după ce Budapesta a decis închiderea frontierei dintre Ungaria și Croația începând de sâmbătă ora locală 00:00 (vineri ora 22:00 GMT), hotărâre care a făcut ca migranții să încerce tranzitarea teritoriului sloven venind dinspre Croația.

 

Autoritățile de la Ljubljana și Zagreb au precizat vineri că nu vor restricționa fluxul de migranți atât timp cât Austria și Germania sunt dispuse să îi primească pe aceștia pe teritoriile lor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22