Elena Udrea spune ca a primit note informative de la SRI cand era ministru la Turism

I. P. | 17.10.2015

Elena Udrea a declarat, vineri seară, la România TV, că în timpul mandatului de ministru al Turismului a primit note de la SRI, prin care era informată că subordonaţii săi erau bănuţi de luare de mită.

Pe aceeași temă

Mai mult, fosta şefă de la Turism a dezvăluit că era apropiată de șefii Serviciilor Secrete și de cei ai Parchetelor, cu care a luat masa la diferite evenimente.

 

„Am dat afară în momentul în care SRI mi-a trimis note prin care m-a informat că secretarul de stat în Ministerul Turismului, al doilea după mine, şi că un secretar general adjunct sunt susceptibili de a lua mită. I-am dat afară, indiferent care a fost poziţia organizaţiei politice care i-a propus. Nu pot să controlezi un minister de 1.000 de oameni, nu ai cum să controlezi pe cineva care ia şpagă”, a declarat Elena Udrea la România TV.

 

Cât priveşte Gala Bute, fostul ministru a precizat că nu a primit niciun fel de comunicare din partea Serviciilor Secrete.

 

Mai mult, Udrea a dezvăluit cât de apropiată era de șefii Serviciilor Secrete și de cei ai Parchetelor. „Şefi ai serviciilor şi Parchetului au stat cu mine la masă timp de zece ani şi în timpul Galei Bute şi de atunci încoace. Dacă vreodată ar fi avut vreo informaţie că Elena Udrea ia şpagă aveau varianta să nu stea cu mine la masă, să îi spună lui Traian Băsescu că are în anturaj o persoană coruptă sau că nu este adevarat că Elena Udrea a luat şpagă„, a mai precizat Elena Udrea.

 

Udrea a răspuns, vineri seară, unei provocări lansate de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, care a întrebat-o dacă îşi menţine declaraţia făcută în urmă cu câteva luni, potrivit căreia în România se fac dosare la ordin politic. „Nu cred că am spus că sunt „dosare politice”, pentru că asta ar însemna că dosarul meu este făcut de Ponta sau Iohannis, ceea ce nu cred. Nu au atâta putere, în România, astăzi, nici Iohannis, nici Ponta să facă dosare politice”, a declarat Elena Udrea.

 

„Bun răspuns. Răspunsul ăsta mie îmi place”, a replicat Codrin Ştefănescu. 

 

CITIȚI ȘI: Inalta Curte incepe judecarea dosarului Gala Bute. Patru inculpati si-au recunoscut vina

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22