Dragnea, despre mandatul lui Patapievici la ICR: Indepartarea conducerii, o mare greseala

Tudor Despina | 19.10.2015

Modul in care PSD a indepartat conducerea Institutului Cultural Roman sub mandatul lui Horia-Roman Patapievici a fost o greseala care a lasat “rani adanci” in perceptia publica, a spus duminica Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

Afirmatia sa a fost facuta in cadrul discursului sau de duminica la Congresul PSD organizat la Sala Palatului in Bucuresti. Dragnea a cerut restabilirea legaturilor cu intelectualitatea de stanga si de dreapta.

 

"Inca un exemplu de mare greseala si care ne-a lasat rani adanci in perceptia publica este felul in care PSD a tratat Institutul Cultural Roman. A fost indepartata conducerea unei institutii a carei menire este sa produca valoare si prestigiu pentru Romania in lume.

 

Nu stim daca noua conducere a fost sprijinita destul sau este capabila sa faca o agenda culturala cel putin comparabila. Dar sper sa intelegem ca managementul cultural veritabil nu are si nu trebuie sa aiba culoare politica.

 

De asemenea, PSD trebuie sa-si asume efortul de a reface puntile rupte cu intelectualitatea critica de stanga si de asemenea comunicarea normala cu intelectualitatea de dreapta, mai ales in momentul in care subiectul este Romania" , a spus Dragnea, citat de Hot News.

 

Despre relatia social-democratilor cu intelectualii a vorbit si Ion Iliescu, duminica, la Congres: "Este o critica directa la adresa liderilor partidului nostru, care au o slaba legatura cu intelectualii tarii. Nu sunt prezenti in mijlocul lor, in actiuni specifice”.

 

Institutul Cultural Roman a fost fost condus intre anii 2005 -2012  de scriitorul Horia-Roman Patapievici, secondat de vicepreşedinţii Mircea Mihaies si Tania Radu.

 

In August 2012, aceasta conducere si-a dat demisia in urma unei ordonante conform careia ICR intra in subordinea Senatului Romaniei.  În luna septembrie 2012, a fost numit preşedinte al ICR Andrei Marga. Pe 6 noiembrie 2012 CNSAS a stabilit ca Andrei Marga, desi nu a fost colaborator al Securitatii, a furnizat informatii sub numele de cod Horia. Acesta si-a dat demisia in 2013, dupa ce comisiile reunite pentru cultura si politica externa din Senat au cerut revocarea lui.

 

A urmat la conducere Lilian  Zamfiroiu care a demisionat si el pe 24 aprilie 2015. Actualmente presedintele ICR este Radu Boroianu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22