Reuters, Euronews, Washington Post scriu despre problemele penale ale premierului Ponta

Tudor Despina | 17.09.2015

Informatia privitoare la trimiterea in judecata a premierului Romaniei a ajuns in presa internationala. Victor Ponta a fost trimis astazi in judecata de DNA in dosarul legat de contractele de consultanta cu complexele energetice Turceni si Rovinari.

Pe aceeași temă

 

Ponta este acuzat de DNA de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată si spălarea banilor. DNA i-a mai trimis in judecata, in acelasi dosar, pe Dan Sova, pe Laurentiu Ciurel, seful Complexului Oltenia, si pe alti doi directori de la complexul energetic

 

La scurt timp de la acest moment, nu doar presa romana a reactionat, informatia ajungand si pe fluxurile internationale:

 

"Prim-ministrul roman Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, fiind acuzat de fals, spalare de bani si evaziune fiscala, in cel mai rasunator dosar dintr-o ampla campanie de lupta impotriva coruptiei din Romania", transmite agentia Reuters, citata de Ziare.com.

 

Informatia a fost preluata si de un prestigios canal TV, Euronews transmitand stirea in regim de breaking news pe telefoanele abonatilor.

 

"Am primit breaking news de la Euronews legat de trimiterea in judecata a prim-ministrului tarii mele. Toata Europa a primit aceasta stire. Victor Ponta, ne faci de rusine!", a aratat europarlamentarul Siegfried Muresan.

 

Si agentia AFP a transmit informatia privind trimiterea in judecata a premierului roman acuzat de fapte de coruptie.

 

Jurnalistii arata ca "liderul social-democrat in varsta de 42 de ani, care neaga acuzatiile, a devenit primul sef de guvern al Romaniei judecat in timpul mandatului".

 

Problemele penale ale premierului roman au ajuns si de cealalta parte a Atlanticului, unde prestigioase publicatii americane au scris despre situatia de la Bucuresti.

 

Victor Ponta este primul premier al Romaniei care are averea sub sechestru, arata Washington Post, in timp ce Business Insider puncteaza ca Ponta se afla la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in momentul in care procurorii au anuntat trimiterea dosarului sau in judecata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22