Ridicarea de garduri care separa Europa, un gest autist si inacceptabil (Bogdan Aurescu)

Tudor Despina | 20.09.2015

Ridicarea de garduri care sa separa Europa este un gest “autist si inacceptabil”, a spus sambata ministrul roman de Externe, in contextul eforturilor Ungariei de a ridica garduri la granite.

Pe aceeași temă

 

La finalul unor consultari cu omologul sau olandez Bert Koenders, Bogdan Aurescu a punctat ca trebuie gasite solutii durabile pentru problema migratiei, potrivit HotNews.

 

Declaratia lui Aurescu vine in contextul in care, in aceasta saptamana, Bucurestiul si Budapesta au avut un schimb de replici dure pe tema modului in care e administrata criza refugiatilor in Ungaria, MAE de la Budapesta reactionand la o serie de declaratii facute de premierul Ponta.

 

"In ce priveste migratia am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE care sa abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales sa incercam sa gasim solutii durabile pentru gestionarea la sursa in statele de origine a problemei migratiei pentru ca este nevoie de a trata cauzele acestui fenomen si nu doar simptomele pe care le vedem astazi in Europa.

 

I-am spus domnului ministru ca, in opinia mea, ridicarea de garduri care sa delimiteze 'Europa civilizata' de restul Europei este un gest mai degraba autist si inacceptabil, in afara spiritului european. In schimb, Romania este frontiera externa a UE si a NATO si avem toata capacitatea de a apara comunitatea de valori din care facem parte", a afirmat Aurescu. 

 

De cealalta parte, seful diplomatiei olandeze a punctat, in contextul crizei migrantilor, ca este importanta solidaritatea la nivelul spatiului comunitar.

 

"Trebuie sa abordam problema de la radacina, cand am avut reuniunea cu ministrilor afacerilor de interne, se vorbea despre o componenta foarte importanta care se va discuta la summitul de miercuri.

 

Care sunt originile aceste crize, nu numai conflicul din Siria, ci si sprijinul acordat refugiatilor in Libia, cooperarea pe care o avem cu Turcia? (...) Trebuie sa dam dovada de solidaritate in Europa, toata lumea trebuie sa colaboreze", a spus si Bert Koenders, aflat la Bucuresti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22