Parlamentul ungar permite folosirea armatei in criza migrantilor. Orban: Protejam Europa

Tudor Despina | 21.09.2015

Ungaria apeleaza la fortele neletale in criza refugiatilor, dupa ce Parlamentul de la Budapesta a aprobat o lege care autorizeaza Guvernul sa foloseasca armata in contextul fluxului de migranti.

Pe aceeași temă

 

Legea prevede uzul de arme cu gloante de cauciuc, dispozitive pirotehnice, grenade lacrimogene sau arme cu plasa, potrivit Reuters, citata de HotNews.

 

Legea a trecut in Parlament cu 152 de voturi pentru, 12 impotriva si 27 de abtineri, in conditiile in care radicalii de la Jobbik, care au cerut masuri mai dure de atat, au sprijinit la vot Fidesz-ul lui Viktor Orban.

 

Orban protejeaza “familia europeana”

 

Cel putin asa sustine premierul Viktor Orban cu privire la masurile aplicate de Budapesta in vederea combaterii fluxului masiv de imigranti. Liderul maghiar a cerut reformarea unor institutii europene.


"Ungaria este de o mie de ani un membru onorabil al marii familii europene si are o responsabilitate istorica si morala de a apara Europa. Cand Ungaria isi protejeaza frontierele, protejeaza familia europeana", a declarat Viktor Orban in Parlamentul de la Budapesta, potrivit Ziare.com.

 

"Ungaria lupta pe doua fronturi: isi protejeaza frontierele si lupta impotriva politicilor europene cu perspective scurte. Europa nu poate prelua problemele intregii lumi, nu putem oferi sustinere tuturor imigrantilor din ratiuni economice", a mai spus premierul maghiar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22