Comisia Europeana declanseaza infringement fata de 19 state, printre care si Romania

Tudor Despina | 23.09.2015

Comisia Europeana declanseaza proceduri de infringement pentru 40 de presupuse incalcari ale dispozitiilor comunitare privitoare la dreptul de azil. Actiunea dispusa de Bruxelles vizeaza 19 state, printre care si Romania, ce ar fi aplicat in mod incorect regulamentul comunitar in materie de azil.

Pe aceeași temă

 

Initiativa CE trebuie pusa in contextul crizei refugiatilor si a recentei decizii de implementare a cotelor obligatorii de refugiati.

 

Actiunea Executivului comunitar ar avea la baza 40 de presupuse incalcari ale dispozitiilor Uniunii Europene in materie de azi, arata Romania Libera. Investigatia vizeaza 19 state din UE, Romania fiind si ea vizata de investigatie alaturi de tari precum Germania, Franta, Ungaria, Austria, Italia sau Olanda.

 

Trei state nu intra sub incidenta actiunii CE, si anume Marea Britanie, Danemarca si Irlanda, in conditiile in care tratatele europene permit acestor tari o aplicare optionala a deciziilor comunitare din domeniul Justitie si Afaceri Interne.

 

Cele 19 state vizate de actiunea Bruxellesului sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franta, Ungaria, Lituania, Luxemburg, Letonia, Malta, Polonia, Romania, Suedia, Slovenia.

 

Potrivit sursei citate, CE considera ca statele avute in vedere nu au transpus in legislatia nationala acquis-ul comunitar referitor la refugiati, si anume normele minime de procedura pentru recunoasterea dreptului la azil si conditiile de primire a solicitantilor de azil.

 

De la Bruxelles, seful Comisiei Europene a facut o remarca fata de actiunea declansata. Potrivit lui Jean-Claude Juncker, procedurile de infringement “nu vor aduce o turnura dramatic in discutiile din aceasta seara. Nu facem decat sa ne asiguram ca deciziile luate sunt implementate corect”, a spus Juncker inaintea Consiliului European din aceasta seara, potrivit HotNews.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22