Monica Macovei ii cere lui Ponta sa demisioneze, daca are vreun sentiment pentru Romania

I. P. | 26.09.2015

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut sâmbătă ca Victor Ponta să plece cât mai curând de la Palatul Victoria, prin demisie, fără să mai aștepte să fie îndepărtat de vreo moțiune de cenzură, ci așa cum impun standardele internaționale în materie.

Pe aceeași temă

“Problema e dincolo de moţiune şi de o luptă politică în Parlament, de un vot în Parlament. Problema este de moralitate în politică (...) Ponta trebuia să îşi dea demisia fără nicio moţiune de cenzură, din prima zi, fiindcă e ruşine în primul rând pentru ţară. Dacă are vreun sentiment faţă de România, atunci trebuia să îşi dea demult demisia”, a declarat Macovei.

Ea și-a argumentat solicitarea printr-un raport al Comisiei Europene în care se precizează că „este inadmisibil ca într-un Guvern să existe persoane trimise în judecată sau persoane condamnate”.

Invitat în conferinţa de presă, Martin Callanan, membru al Partidului Conservator, din Camera Lorzilor, a sus’inut solicitarea Monicăi Macovei declarând că „este o nevoie imperioasă ca România să ia atitudine împotriva corupţiei economice şi politice”.

La rândul lor, europarlamentarii Grupului conservatorilor şi reformiştilor Ryszard Legutko şi Tomasz Poreba, prezenţi la conferință alături de Monica Macovei, şi-au declarat sprijinul pentru aceasta în acţiunea sa de reformare a societăţii şi a politicii din România, scrie Agerpres.

***

Moțiunea de cenzură depusă de PNL si intitulata “Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, va fi votată marti, 29 septembrie.

Calcule si discutii politice

In ciuda acestei proceduri, liberalii sunt constienti de faptul ca nu dispun de forta necesara in Parlament pentru a trece motiunea. In aceste conditii, liderii PNL au inceput inca de la finalul saptamanii trecute sa invite formatiunile din coalitia de guvernare la discutii pe aceasta tema.

Intentia PNL este clara si anume incercarea de a gasi sprijin la Putere pentru a aduna, cumva, o sustinere parlamentara destul de solida pentru ca motiunea sa treaca si Guvernul Ponta sa cada.

Ponta, sustinut in continuare in coalitie

Insa Opozitia nu pare sa aiba prea mult succes in acest sens, liderii principalelor partide de guvernamant declarandu-si in mod clar sustinerea pentru premierul Ponta.

Raspunsul nostru legat de motiunea de cenzura pe care PNL o va depune in Parlament este unul foarte simplu: nu poate fi o solicitare serioasa. Noi nu dam jos premierul nostru prin votarea unei motiuni de cenzura depusa de opozitie.

Asa ceva nu se poate face politic, uman. N-ar fi o abordare serioasa din partea noastra. Daca noi vom avea vreodata, ca partid, vreo problema cu premierul nostru, care este Victor Ponta, ar fi o discutie care se transeaza in interiorul partidului si se procedeaza altfel. Nu ne ducem noi sa ne aliem unei motiuni de cenzura a opozitiei. Cred ca nici dumnealor n-ar face asa ceva", a spus presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, la finalul saptamanii trecute.

Iar astazi, Dragnea a reconfirmat sustinerea pentru Ponta, la finalul unei sedinte a Comitetului Exrcutiv National in care social-democratii au votat pentru sustinerea in continuare a actualului Executiv.

"S-a discutat în Comitetul Executiv Național despre moțiunea de cenzură care va fi depusă de PNL. CExN a votat pentru respingerea acestei moțiuni și susținerea în continuare a Guvernului", a aratat Dragnea, luni, potrivit Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22