Vladimir Putin avertizeaza Germania cu privire la riscurile instrainarii celor doua state

I. P. | 04.10.2015

Germania și Rusia trebuie să se asigure că vor avea și pe viitor o relație apropiată, în condițiile "actualei situații internaționale complicate", a avertizat Vladimir Putin în telegrama de felicitare adresată Angelei Merkel și președintelui Joachim Gauck, la 25 de ani de la reunificarea Germaniei.

Pe aceeași temă

Putin nu s-a referit în telegrama de felicitare la punctele firebinți de pe agenda inetrnațională (precum Ucraina și Siria — unde cele două țări au avut adesea abordări diferite, pe fondul intensificării tensiunilor), dar a făcut aluzie la ele, spunând că Rusia și Germania trebuie să se ferească de o "înstrăinare reciprocă". În schimb, cele două state trebuie "să apere potențialul pozitiv" dintre ele, scrie Putin în telegrama citată de Agerpres.

"Unificarea Germaniei, acum un sfert de veac, a însemnat sfârșitul războiului rece în Europa și a deschis un nou capitol în istoria relațiilor noastre", a mai scris Putin.

***

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri, după întâlnirea cu președintele francez Francios Hollande, că țările occidentale nu vor face concesii Rusiei în criza din Ucraina în scopul de a-i câștiga sprijinul pentru o soluție politică în Siria, precizând că cele două crize nu au nimic de-a face una cu alta, mai notează Reuters.

"Pentru noi problema Siriei nu este legată de chestiunea Minsk", a spus ea, referindu-se la acordul de pace vizând rezolvarea impasului în criza ucraineană.

"Aceste probleme nu au nimic de-a face una cu alta. Ucraina așteaptă pe bună dreptate ca integritatea ei teritorială să fie respectată, poate nu în ceea ce privește Crimeea, dar pentru restul țării", a mai declarat Merkel după întâlnirea cu liderii Franței, Rusiei și Ucrainei în capitala franceză.

Ea a minimalizat de asemenea comentariile pe care le-a făcut luna trecută la Bruxelles când a afirmat că președintele sirian Bashar al-Assad ar trebui inclus în discuții pentru o soluție la războiul civil din Siria, spunând că apelul ei la dialog nu înseamnă că Assad ar trebui să rămână în post, adaugă Reuters.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22