Peste jumatate de milion de refugiati si imigranti au ajuns in Grecia, in 2015, arata ONU

Tudor Despina | 20.10.2015

Peste jumatate de milion de refugiati si imigranti au ajuns in Grecia, in 2015, pe mare. Potrivit Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati, situatia poate cunoaste o deteriorare in viitor, in conditiile in care rata sosirilor se afla in crestere.

Pe aceeași temă

 

In ciuda faptului ca Ungaria a inchis vinerea trecuta granita cu Croatia, iar Slovenia a impus cote zilnice de migranti, fluxul de refugiati continua sa se miste in Balcani prin Grecia.

 

Potrivit purtatoarei de cuvant a UNHCR, Melissa Fleming, 27.500 de refugiati si imigranti se afla in continuare in tranzit pe insulele grecesti, in proximitatea Turciei, de unde vine majoritatea acestora.

 

Oficialul ONU arata ca “am atins un alt punct dramatic, cu sosirea ieri a 8.000 de persoane, crescand numarul total la 502.000. Evident, stiam ca va veni aceasta situatie, dar observam o crestere in ceea ce priveste numarul de sosiri in Grecia”, a aratat Fleming, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

 

Ea a facut apel la adecvarea conditiilor de primire a oamenilor la situatie: “Fara acest element esential, programul de relocare convenit de Europa in Septembrie este in pericol si poate esua”.

 

In Siria continua stramutarile de populatie

 

In tot acest timp, la sursa problemei, in Siria conflictul de pe teren se intensifica. In urma recentei ofensive guvernamentale, zeci de mii de sirieni si-au parasit locuintele din zona orasului Alep, in nordul tarii.

 

Asta dupa ce fortele loiale lui Bashar al-Assad, sprijinte de Iran si Rusia, au lansat o ofensiva militara majora impotriva contestatarilor sai.

 

Aproximativ 35.000 de persoane au fost stramutate de la Hader si Zerbe, la sud-vest de orasul Alep, in urma ofensivei fortelor guvernamentale din ultimele zile”, precizeaza Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare din cadrul ONU.

 

In ce priveste implicarea rusilor in conflictul sirian, Moscova sustine ca actiunile sale au la baza o lupta antiterorista, cu precadere impotriva gruparii Stat Islamic. Insa, o statistica recent lansata de o Organizatie Non-Guvernamentala arata ca mai bine de jumatate dintre persoanele ucise in urma raidurilor aeriene ruse faceau parte din gruparile rebelilor anti-Assad.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22