Biden nu candideaza pentru Casa Alba. A cerut apararea bilantului administratiei Obama

I. P. | 21.10.2015

Vicepreședintele american Joe Biden a anunțat miercuri că decizia sa este de a nu intra în cursa pentru Casa Albă și de a o concura pe Hillary Clinton pentru reprezentarea democraților la alegerile prezidențiale, punând capăt astfel zvonurilor din ultimele luni.

Pe aceeași temă

 

“Din păcate, cred că nu dispunem de timpul necesar pentru a prezenta o candidatură și pentru a câștiga învestitura” democrată, a anunțat Joe Biden, în vârstă de 72 de ani, într-o declarație la Casa Albă alături de președintele Barack Obama și de soția sa Jill.

 

Vicepreședintele a avertizat însă că 'deși nu este candidat, va apăra în mod clar și cu toată forța valorile Partidului Democrat și conducerea pe care țara ar trebui să o aibă'.

 

“Acest partid și această țară ar face o greșeală tragică dacă ar respinge sau ar încerca să se debaraseze de bilanțul administrației Obama”, a declarat Joe Biden. “Democrații ar trebui nu numai să apere și să protejeze acest bilanț, ci ar trebui să facă campanie pe baza acestor realizări”, a mai spus el.

 

Acest veteran al politicii americane s-a prezentat ca fiind aliatul cel mai loial al lui Barack Obama de la alegerea acestuia la Casa Albă în 2008. Spre deosebire de Hillary Clinton, care și-a exprimat public dezacordul în legătură cu mai multe dosare (Libia, acordul de liber-schimb), Joe Biden și-a exprimat încrederea deplină în omul care, după câștigarea alegerilor prezidențiale din 2008, l-a numit vicepreședinte al Statelor Unite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22