Liviu Dragnea: Aliantele pentru alegerile de anul viitor, stabilite pana in decembrie

I. P. | 05.10.2015

Toate discuțiile privind posibilele alianțe ale PSD la alegerile de anul viitor vor trebui încheiate până la 1 decembrie, a declarat duminică președintele interimar al partidului, Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

"Politica de alianțe sau posibile alianțe pe care le putem face trebuie finalizată până pe 1 decembrie. Nu putem depăși 1 decembrie, pentru că trebuie să ne stabilim candidații pentru fiecare localitate. Cred că avem suficient timp, o lună, o lună și jumătate este suficient timp", a spus Dragnea, cu prilejul Conferinței extraordinare a Organizației Femeilor Social Democrate.

El a precizat că tot mai mulți social-democrați din teritoriu susțin o alianță cu UNPR, fiind apreciată poziția acestui partid la moțiunea de cenzură.

"Faptul că UNPR a stat lângă noi chiar rezistând la toate aceste presiuni și promisiuni a contat foarte mult și din ce în ce mai mulți colegi în teritoriu și membri spun că este bine să facem o alianță cu UNPR, adică o alianță de centru-stânga să fie repusă pe tapet, să redevină funcțională", a afirmat liderul interimar al PSD.

UNPR nu a hotărât încă dacă merge separat

UNPR nu a stabilit însă dacă anul viitor va avea curajul să participe singură la alegeri sau va merge iar pe listele PSD.

Șerban Mihăilescu, vicepreședinte UNPR, declara în august că formațiunea condusă de generalul Gabriel Oprea se află într-o puternică ascensiune și ar obține 10% din voturi în cazul unei participări pe cont propriu la alegerile locale viitoare.

"În condițiile actualei piețe politice, 10% este un scor rezonabil, adică este o cifră rezonabilă pe care UNPR poate să o obțină", a afirmat Șerban Mihăilescu, senator de Botoșani.

Potrivit acestuia, UNPR 'are o reprezentare națională deosebită', devenind acum un partid cu filiale la nivelul fiecărei localități urbane sau rurale.

Deciza privind participarea UNPR pe liste separate sau într-o alianță politică sau electorală nu a fost luată deocamdată, însă această temă va fi discutată și la Școala de vară a UNPR care va avea loc la Costinești la sfârșitul acestei săptămâni.

Până acum, UNPR nu a mers niciodată pe cont propriu la alegeri, ci pe listele PSD sau USL, la ultimele scrutinuri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22