Ministrul Oprea este aparat pe Facebook de o consiliera personala in varsta de 23 de ani

I. P. | 25.10.2015

Alexandra Dobre (23 ani), consiliera personală a lui Gabriel Oprea, a postat pe Facebook un mesaj în care spune că "e penibil să fie dată vina pe un om pentru un accident regretabil" şi le cere criticilor să se documenteze "cât de mult ţine dânsul la cadrele din Poliţie", scrie România Liberă.

Pe aceeași temă

Ea îi acuză pe criticii ministrului de Interne că folosesc acest caz "în cel mai populist şi ieftin mod cu putinţă":

"Atenție! Pentru toţi aceia care am văzut că au postat diverse articole referitoare la domnul ministru Oprea şi nefericitul accident rutier...De câteva zile şi mai ales astăzi, văd pseudo-jurnalişti, printre care şi doamna Mândruţă, care încep să folosească cazul poliţistului mort în accidentul din Bucureşti în cel mai populist şi ieftin mod cu putinţă.

Pe lângă pseudo/jurnaliști apar şi pseudo/avocați şi pseudo/analiști politici care îşi mai dau şi ei cu părerea că deh...

De la colegii din opoziţie nu am aşteptări. Ei fac o politică măruntă pentru că asta îi caracterizează.

Ce mă doare cel mai tare este să văd însă că oameni de bună credinţă şi prieteni au ajuns să creadă aceste lucruri. Într-adevăr cazul poliţistului decedat este unul real şi de regretat. Ministerul Afacerilor Interne a dat un comunicat de presă în acest sens şi cred că lucrurile trebuiau lămurite şi incheiate", scrie consiliera personală a ministrului Administraţiei şi Internelor.

 

Ea le mai spune celor care l-au criticat pe Gabriel Oprea că ar trebui să se documenteze "referitor la cât de mult ţine dânsul la cadrele de poliție şi armată şi cât de multe a făcut pentru fiecare dintre aceștia şi familiile lor".

 

"Cred că până la a arunca cu noroiul pe care l-aţi împroşcat în ultimele zile, ar trebui să vă mai documentați putin referitor la cât de mult ţine dânsul la cadrele de poliție şi armată şi cât de multe a facut pentru fiecare dintre aceștia şi familiile lor. Lucrurile bune se vad cu ochiul liber şi vă spun sincer că astfel de oameni care să se lupte pentru interesele angajaţilor ar trebui să existe în toate instituţiile publice. (...)

Ne place să speculăm pentru că nu avem cu ce să ne umplem timpul şi nu știm să apreciem lucrurile bune pe care le fac puţinii oameni de caracter din România. Să fim serioși.

E penibil să dam vina pe un om pentru un accident regretabil, repet. Condoleanțe familiei şi succes românilor în a-şi schimba mentalitatea", adaugă tânăra.

 

De marţi seară, când a avut loc accidentul, ministrul Gabriel Oprea nu a avut nicio reacţie, în timp ce Poliţia Capitalei a transmis un comunicat de presă joi.

 

Sâmbătă seară, aproape 300 de motociclişti au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere la locul unde a murit poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, iar acţiuni de protest la adresa ministrului Gabriel Oprea sunt anunţate, pentru duminică, în Capitală, la Cluj şi la Târgu Mureş.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Bogdan Gigină a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, în prezența a sute de colegi îmbrăcați în uniforme.

 

 

Polițistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Administrației și Internelor, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

 

Abia la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la "o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice".

 

Potrivit reprezentanților Poliției Capitalei, la momentul accidentului, coloana oficială a lui Gabriel Oprea, "de care demnitarul beneficia în condițiile legii", se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente, pe traseul Băneasa - Piața Presei Libere - Arcul de Triumf - Piața Charles de Gaulle Piața Victoriei - bulevardul Uranus - strada Știrbei Vodă. După accident, coloana oficială s-a oprit la fața locului și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale, susţinea Poliţia.

Martori care erau foarte aproape de locul accidentului de pe strada Ştirbei Vodă spun însă că maşina în care se afla ministrul Gabriel Oprea nu a oprit după accident.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22