Aproximativ 530.000 de social-democrati, asteptati sa-si voteze viitorul presedinte

I. P. | 07.10.2015

Numărul social-democraților așteptați duminică să voteze pentru sau împotriva lui Liviu Dragnea, candidatul unic la șefia PSD, este de aproximativ 530.000 de persoane, a declarat, pentru Agerpres, secretarul general alpartidului, Andrei Dolineaschi.

Pe aceeași temă

Secțiile de votare, care vor fi amenajate în sediile PSD, în birourile parlamentare sau în spații închiriate, vor fi deschise la ora 8.00 și se vor închide la ora 20.00.

 

'Fiecare membru de partid are drept de vot. El figurează în baza de date a organizației respective. Votul va fi exprimat în baza actului de identitate, alegătorul urmând să semneze pe borderou în dreptul numelui. Pe buletinul de vot va fi doar o singură întrebare, legată de susținerea pentru candidatul Liviu Dragnea, la care se răspunde cu da sau nu, prin bifarea cu pixul în dreptul opțiunii', a afirmat Dolineaschi.

 

El susține că participarea la vot nu este condiționată de plata cotizației către partid.

 

Rezultatul scrutinului, care va fi cunoscut cel mai probabil pe 12 octombrie, va fi validat la Congresul Național al PSD din 18 octombrie.

***

Liviu Dragnea și-a cerut scuze vineri, la Conferința județeană de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud, pentru faptul că este unicul candidat la șefia social-democraților:

 

"Îmi cer scuze sincer că sunt unic candidat la funcția de președinte al partidului. Colegii mei sunt martori, am încercat în două rânduri, opunându-mă prin vot și eu, și Victor Ponta, la orice fel de criteriu pentru colegii noștri. Nu știu acum care a fost cea mai bună decizie, aș fi vrut să fie o competiție dar, pe de altă parte, nu mai rabd decât până în data congresului să nu răspund unor atacuri mizerabile, care vin și din interior, și din exterior", a declarat liderul interimar al PSD, citat de Agerpres.

 

Întrebat ulterior de jurnaliști dacă, în condițiile în care este unicul candidat, se mai justifică scrutinul intern pe care PSD intenționează să îl organizeze în data de 11 octombrie, Liviu Dragnea a răspuns că acesta reprezintă nu doar o obligație stipulată în statut, ci și un exercițiu "de democrație maximă". "Da, (se justifică — n.r.). În primul rând, este o obligație statutară; în al doilea rând, este un exercițiu ultrademocratic, de democrație maximă. Vreau să vă spun că toți membrii de partid vor să își aleagă președintele, ei, în mod direct. Că este un candidat, că sunt doi, că sunt nouă, ei vor veni la vot", a explicat Dragnea.

 

Președintele interimar al PSD a adăugat că, în cele două săptămâni rămase până la congres, partidul va consulta populația, prin intermediul unor chestionare, asupra obiectivelor politice pe care românii cred că social-democrații ar trebui să și le asume și să le susțină, considerând că aceste răspunsuri, venite din partea a milioane de cetățeni, vor oferi PSD "o legitimitate uriașă".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22