Singura pe drumul matasii

Fara Autor | 06.10.2015

Pe aceeași temă

Joi, 8 octombrie, de la ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu va avea loc lansarea cărţii Singură pe Drumul Mătăsii, de Sabina Fati. La evenimentul moderat de Lidia Bodea vor participa Tania Radu, Alina Inayeh, Cristian Leonte şi autoarea.

„E uimitoare apariția unei cărți cum este cea a Sabinei Fati, Singură pe Drumul Mătăsii. Oricât ai vrea să o inseriezi, pică în afara tabloului, pentru că și-a pus de la bun început ținta mult mai sus: vrea să priceapă ce se întâmplă, încotro alunecă faliile în mișcare ale lumii noastre, ce se vede înspre Răsărit.

O face cu instrumentele analistului cu deschidere spre politica internațională. Până aici, parcă nu e chiar cine știe ce, numai că jurnalista cu experiență și notorietate care este autoarea de față a făcut-o direct pe teren, într-o călătorie extraordinară prin zece țări, timp de optzeci de zile.

http://www.revista22.ro/nou/imagini/2015/1333/carte_recomandare.jpg

// SABINA FATI
// Singură pe Drumul Mătăsii
// Editura Humanitas, 2015, 448 p.

Drumul Mătăsii, făcut cum se cuvine, adică de la Răsărit la Apus. (...)

Sabina Fati este azi una dintre cele mai cunoscute semnături din presa românească și o voce cu vechime la Radio Europa Liberă. A rămas printre ultimii care se mai încăpățânează să țină sus steagul opiniei independente, imparțiale, ferme dar argumentate în exact atâtea cuvinte de câte e nevoie. (...)

Când mi-a spus, pe la începutul lui martie, ce planuri are chiar nu m-am mirat. Doar mi s-a strâns inima la gândul că pleacă de una singură - și nu în Carpați. Pe timpul formidabilei călătorii pe care o avem acum în față, tipărită, am apucat să citesc câteva note de drum publicate în România liberă. Prima reacție a fost de descumpănire: scrie o carte depre locul femeii în mozaicul de regimuri politice de mână forte? Pentru asta s-a încumetat să refacă Drumul Mătăsii??

La sfârșitul verii, cu manuscrisul în mână, mi-am putut măsura pripeala.

Așadar, citiți și nu vă pripiți“, scrie Tania Radu în prefaţa volumului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22