Premierul interimar: Guvernul acorda sprijin financiar familiilor ranitilor din Colectiv

Paul Cristescu | 09.11.2015

Sorin Cimpeanu, premierul interimar, a anuntat astazi, ca Guvernul Romaniei va acorda un sprijin lunar de 7.500 de euro pentru familiile celor raniti in clubul Colectiv.

Pe aceeași temă

 

Potrivit unei Hotarari de Guvern, un membru al familiei sau alta ruda care  insoteste un pacient transferat la un spital din strainatate va primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare si masa (200 de euro pe zi) si 1.500 de euro pentru transport, transmite Hotnews.
 

Ajutorul pentru famiiile celor care se afla in spitalele romanesti este de 6.000 de lei pe luna, a spus Cimpeanu, in sedinta extraordinara a Executivului, convocata special pentru discutarea acestui program de asistenta. 

 

CITITI SI: Un nou deces in randul celor raniti in clubul Colectiv. O pacienta transferata in Israel a incetat din viata. Bilantul ranitilor

 

Ajutorul se va acorda pentru toata perioada internarii, incepand cu prima zi de spitalizare.  Poate beneficia de acest sprijin un membru al familiei ranitului sau ruda a acestuia (insotitor), indiferent de gradul de rudenie.
 

Sprijinul financiar se acorda in maximum 5 zile lucratoare, in baza unei cereri, insotite de copia actului de identitate al insotitorului pacientului si a actului pe baza caruia s-a aprobat tratamentul in tara sau in strainatate. Plata acestor sume urmeaza a se face in maxim cinci zile de la primirea solicitarii, a spus premierul interimar, precizand ca au fost primite solicitari pentru 83 de raniti. 

 

Cimpeanu a spus, ca si in ultimele zile, ca exista destui bani in fondul de rezerva al Guvernului, "nu exista nicio emotie din acest punct de vedere".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22