Udrea a gasit 5 milioane de lei: O firma in care este asociata a depus garantie imobiliara

Iulian Popescu | 12.11.2015

Elena Udrea a găsit soluția pentru acoperirea cauțiunii de cinci milioane de lei cerută de DNA pentru a o lăsa în libertate: una dintre firmele în care este asociată a depus o garanție imobiliară ce acoperă întreaga sumă., a anunțat avocatul deputatei, citat de Mediafax

Pe aceeași temă

 

”Aşa cum a spus deja, doamna Udrea nu are bani sau bunuri personale să plătească acea cauţiune de 5.000.000 de lei instituită de DNA. Tot ce are este sub sechestru în dosarul 50/P al DNA. Astăzi, una dintre firmele în care doamna Udrea este asociat, a depus pentru domnia sa, în contul cauţiunii, o garanţie reală imobiliară, aşa cum legea permite, care acoperă valoarea cauţiunii”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea, citat de Mediafax.

 

Deputatat s-a prezentat joi la DNA pentru a discuta problema acestei cauțiuni, dar și pentru a da declarații în cel mai recent dosar deschis pe numele său – cel în care Udrea este urmărită penal pentru complicitate la abuz în serviciu cu folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, în legătură cu un credit obţinut de la BRD.

 

Procurorii DNA au dispus în urmă cu o săptămână măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul Hidroelectrica, în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea Elenei udrea, nu însă şi arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei. 

 

"Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaților, la 28 octombrie, a cererilor transmise de DNA (cerere de încuviințare a urmării penale, de reținere și de arestare preventivă), procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune (5.000.000 lei) față de inculpata Elena Udrea, în prezent deputat în Parlamentul României, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 — februarie 2012, funcțiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. (...) Inculpatei Udrea i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă", se arată într-un comunicat al DNA postat vineri seara pe site-ul DNA.

 

În acest caz, Elena Udrea este suspectată că ar fi finanţat campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu (unul dintre „băieții deștepți”), în schimbul asigurării derulării unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.

 

CITIȚI ȘIElena Udrea: Exclus sa platesc in bani cautiunea impusa de DNA

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22