Polonia. Presedintele Duda a desemnat un premier

Tudor Despina | 13.11.2015

Presedintele Poloniei a desemnat-o vineri pentru postul de premier pe reprezentanta partidului conservator Lege si Justitie (PiS), Beata Szydlo.

Pe aceeași temă

Prin desemnarea facuta de Andrzej Duda, Beata Zsydlo ii va succeed la conducerea Guvernului de la Varsovia Ewei Kopacz, fostul premier prezentandu-si joi demisia din functie, dupa ce partidul sau – liberalii de la Platforma Civica – a pierdut alegerile parlamentare la capatul a opt ani de putere, potrivit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

 

Inaintea ceremoniei de la Palatul prezidential din capitala Poloniei, Szydlo si-a declarat intentia de a trece Cabinetul “cat mai rapid” prin Parlament in vederea investirii in functie.

 

Liderul PiS (formatiune catolica, eurosceptica si populista), Jaroslaw Kaczynski, nu intra in componenta viitorului Guvern polonez, insa el urmeaza sa exercite o influenta considerabila. Intr-o scuta alocutiune, presedintele Duda a tinut sa-i aduca un omagiu lui Kaczynski, despre care a spus ca e un “mare politician si strateg”.

 

Duda a subliniat, de asemenea, si ca PiS preia conducerea Guvernului in “circumstante exceptionale”, intrucat detine majoritatea absoluta in ambele camere ale Parlamentului Poloniei. “E o responsabilitate imensa”, a adaugat seful statului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22