Initiativa Romania publica harta coruptiei pe tara: Coruptia are 128 de nume si prenume

Tudor Despina | 13.11.2015

Platforma civica “Initiativa Romania” publica o lista centralizata cu 128 de nume de alesi locali sau la centru care au probleme cu Justitia. Reprezentantii organizatiei acuza toate formatiunile parlamentare ca prefera ipocrizia si minciuna si cer excluderea celor compromisi din partide.

Pe aceeași temă

 

Intr-un comunicat de presa, “Initiativa Romania” – platforma civica nascuta in urma miscarilor de strada produse ca raspuns la tragedia de la clubul Colectiv – publica o harta a coruptiei la nivel de tara.

 

Coruptia are nume si prenume. Si fiecare dintre aceste nume a contribuit in mod direct la saracia romanilor, promovarea incompetentei si hotiei si, in cele din urma, moral, la uciderea a peste 50 de tineri”, arata platforma civica.

 

 

Inițiativa România: listă politicieni penali

 

 

Textul integral:

 

În atenția domnului Liviu Dragnea, Președinte al PSD

În atenția doamnei Alina Gorghiu și domnului Vasile Blaga, Co-președinți ai PNL

În atenția domnului Kelemen Hunor, Președinte al UDMR

În atenția domnului Gabriel Oprea, Președinte al UNPR

În atenția domnului Traian Băsescu, Președinte MP

În atenția domnului Călin Popescu Tăriceanu, Președinte ALDE

 

Doamnă și domnilor președinți,

 

Ați declarat public că ați auzit mesajul străzii “Corupția ucide!”.

 

Noi, cei 500 de membri ai Inițiativei România, platformă civică născută din mișcările de stradă după tragedia din Colectiv, am sperat că veți demonstra că l-ați și înțeles și că acționați în consecință. Preferați în continuare ipocrizia și minciuna, însă.

 

Corupția are nume și prenume. Și fiecare dintre aceste nume a contribuit în mod direct la sărăcia românilor, promovarea incompetenței și hoției și, în cele din urmă, moral, la uciderea a peste 50 de tineri.

 

Pentru că ați continuat să fiți surzi și orbi la cererile legitime ale românilor, Inițiativa România vă pune la dispoziție o hartă a corupției la nivelul țării: numele fiecărui deputat, fiecărui senator, fiecărui președinte de Consiliu Județean, fiecărui primar de municipiu reședință de județ suspectat de sau implicat în comiterea de infracțiuni (în baza dosarelor penale deschise de DNA sau PICCJ).

 

Inițiativa România vă cere:

 

  1. Excluderea din partidele dumneavoastră a tuturor politicienilor inculpați, trimiși în judecată, condamnați nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupție și conexe;
  2. Angajamentul public că niciunul dintre aceste nume nu se va mai regăsi pe listele partidelor dumneavoastră la alegeri;
  3. Demisia imediată a acestor persoane din funcțiile publice pe care le ocupă.

 

Îi invităm pe toți cei care ne susțin, membri și viitori membri, să ne aducă la cunoștință dacă am scăpat vreun nume și să completeze harta corupției politice în întreaga țară, până la nivel de consilii.

 

Îi rugăm pe români să nu mai voteze niciunul din partidele care vor continua să susțină în funcții publice fie și doar un nume din această listă. Îi invităm pe români să ni se alăture în inițiativa noastră de a curăța clasa politică, prin susținerea unor oameni competenți și integri care să își asume un serviciu public în beneficiul cetățenilor.

 

Lista Inițiativei România cuprinde un număr de 128 de nume de politicieni de la vârful statului și partidelor care au fost inculpați: 57 de deputați sau eurodeputați, 26 de senatori, 28 de președinți sau vicepreședinți de consilii județene și 17 primari ai municipiilor reședință de județ.

 

Lista a fost realizată pe baza informațiilor publice din presă și de pe site-ul DNA”, transmit reprezentantii “Initiativei Romania”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22