EXCLUSIV 22. Sorin Cimpeanu pune pe liber consilierii onorifici ai lui Ponta. Cine sunt

Tudor Despina | 13.11.2015

Premierul interimar Sorin Cimpeanu a eliberat din functie, joi, 14 consilieri onorifici ai fostului premier Ponta. Printre acestia se numara Daniel Daianu, medicul Ioan Lascar sau fostul ministru de Externe Corlatean. Revista 22 va prezinta in exclusivitate lista celor “decapitati” de Cimpeanu.

Pe aceeași temă

La Guvern au loc mutari de cadre in aceasta perioada. Dintr-un foc, premierul interimar Sorin Cimpeanu a eliberat din functie 14 consilieri onorifici ai fostului sef de Executiv Victor Ponta. Potrivit Realitatea TV, eliberarile din functie nu au fost facute la cerere, semn ca vorbit despre un act unilateral din partea lui Cimpeanu.

 

  • Revista 22 va prezinta lista celor 14 consilieri onorifici pusi pe liber joi, 12 Noiembrie:

 

·         Ioan Lascăr, consilier onorific al prim-ministrului, este şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti.

 

·         Mihnea Cosmin Costoiu, consilier onorific al prim-ministrului în domeniul proiectelor de cercetare cu finanţare europeană, este rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti. A lucrat în echipă cu Ecaterina Andronescu ca director general administrativ al Universităţii Politehnica din Bucureşti din 2005 şi până în 2012, când a fost ales rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti.

 

·         Giuseppe Arlacchi, consilier onorific al prim-ministrului, fost deputat si senator al Italiei, sociologul italian este cunoscut pentru studiile si eseurile despre mafia din Italia.

 

·         Cristian Socol, consilier onorific al prim-ministrului, este conferentiar universitar la ASE, vicepresedinte al Asociatiei Generale a Economistilor din Romania si editor asociat la Revista de Economie Teoretica si Aplicata.

 

·         Anina Maria Ciuciu, consilier onorific al prim-ministrului, este o tanara in varsta de 25 de ani care studiaza dreptul la Sorbona

 

·         Anamaria Puiu, consilier onorific al prim-ministrului, este judecătoare si vicepreşedinte al Judecătoriei Sector 2 Bucureşti

 

·         Ionel Blănculescu, consilier onorific al prim-ministrului, este analist economic si fost presedinte al Autoritatii de Valorificare a Activelor Bancare

 

·         Titus Corlăţean, consilier onorific al prim-ministrului în domeniul relaţiilor cu Republica Moldova, este fost ministru de Externe intr-unul dintre Cabinetele Ponta. Numele sau e legat de scandalul votului la prezidentialele din 2014 in Diaspora.

 

·         Haris Wajiha, consilier onorific al prim-ministrului, e presedintele Fundatiei Seherezada Romania. Este de origine pakistaneza.

 

·         Dragoş Andrei, consilier onorific al prim-ministrului, are 51 de ani si are un trecut in sistemul bancar. El a activat ca secretar de stat la Interne in Cabinetul lui Adrian Nastase.

 

·         Paolo Sartori, consilier onorific al prim-ministrului, este ataşat al ambasadei Italiei la Bucureşti, ofiţer italian de legătură cu Poliţia Română.

 

·         György Frunda, consilier onorific al prim-ministrului, este avocat si fost senator UDMR. A fost consilierul premierului Ponta pe probleme de minoritati.

 

·         Daniel Dăianu, consilier onorific al prim-ministrului, fost ministru de Finante, fost economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), fost europarlamentar, Daniel Daianu este profesor universitar la Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

 

·         Ioan Dan Gheorghiu, consilier onorific al prim-ministrului, este presedinte al Institutului de Studii si Proiectari Energetice si presedinte al Asociatiei Patronale Energia (APEN).

  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22