Atacurile multiple de la Paris, probabil comise de membri ISIS sau al-Qaida (experți)

Iulian Popescu | 14.11.2015

Atentatele multiple comise la Paris, soldate cu cel puțin 128 de morţi și 99 de răniți în stare critică, poartă semnătura reţelelor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida, care au ameninţat în mai multe rânduri Occidentul, în principal Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa, cu atacuri.

Pe aceeași temă

 

Este foarte probabil ca atentatele să fi fost comise de islamişti, posibil chiar europeni, antrenaţi în tabere teroriste din Siria sau Irak, potrivit experților, scrie România Liberă.

 

Franţa participă la coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. Administraţia de la Paris a anunţat recent că va trimite portavionul Charles de Gaulle în Golful Persic pentru intensificarea operaţiunilor antiteroriste.

 

Grupul terorist Stat Islamic a ameninţat Franţa de mai multe ori cu atentate, explicând că are mii de simpatizanţi în Europa care pot trece la atac.

 

CITIȚI ȘI: LIVE: Atacuri teroriste la Paris: Peste 128 morti si circa 200 raniti. Stare de urgenta

 

Cel puţin 128 de persoane au fost ucise în atentatele comise vineri seară la Paris, iar aproximativ 200 au fost rănite. Alte 17 persoane au fost ucise în atacurile islamiste comise în Franţa în perioada 7-9 ianuarie.

 

Reţeaua teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat un "califat islamic".

 

Organizaţia teroristă Al-Qaida nu trebuie eliminată dintre suspecţi, dat fiind că este în concurenţă cu reţeaua fundamentalistă Stat Islamic pentru afirmarea capacităţilor de a comite atentate.

 

CITIȚI ȘI: Unde au lovit teroristii Parisul. Harta atacurilor care au omorit peste 120 de oameni

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22