Ciolos, intalnire pe aeroport cu Tusk și Juncker: Continuam impreuna pentru Europa

Iulian Popescu | 14.11.2015

Premierul desemnat Dacian Cioloș a avut sâmbătă după-amiază o întâlnire cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cei doi oficiali europeni făcând o escală la București în drumul lor spre reuniunea G20, de la Ankara.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Premierul desemnat a postat și el un mesaj pe Facebook în care spune că a avut întâlnirea respectivă și a fost însoțit de ministrul interimar Sorin Cîmpeanu, dar nu a dat niciun detaliu despre temele discuțiilor:

"În cursul acestei după-amiezi, împreună cu prim-ministrul interimar, domnul Sorin Cîmpeanu, am avut o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, și cu președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, care au efectuat o escală la București în drum spre Antalya unde vor participa la Summitul G20", a scris Cioloș pe contul său de Facebook.

 

O fotografie cu cei trei oficiali a fost publicată pe contul de Twitter al Comisiei Europene, însoțită de mesajul: "Continuăm să lucrăm împreună pentru Europa". Mesajul este semnat de una dintre purtătoarele de cuvânt ale Comisiei.

 

Întâlnirea a avut loc în Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, în timpul unei escale pe care oficialii europeni o fac la București.

 

Donald Tusk și Juncker se îndreaptă spre Ankara, unde urmează să aibă loc a 20-a ediție a G20.

 

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a felicitat vineri pe Dacian Cioloș, printr-un mesaj postat pe Twitter, pentru desemnarea ca premier și și-a exprimat convingerea că această numire va asigura stabilitatea politică necesară pentru a face față tuturor provocărilor.

 

''Sunt de asemenea încrezător că, prin conducerea, angajamentul și profesionalismul dumneavoastră, înaltele așteptări ale poporului român de la noul guvern vor fi satisfăcute. Acest lucru va oferi stabilitatea politică necesară pentru a face față tuturor provocărilor întâmpinate. Vă doresc succes în misiunea dumneavoastră și aștept cu nerăbdare să conlucrăm îndeaproape'', a scris Tusk într-un mesaj pe Twitter.

 

Reaminitm că Dacian Cioloș a ocupat, până în urmă cu câteva zile, când a demisionat ca urmare a desemnării pentru funcția de premier al României, consilier pe probleme de agricutură al președintelui Jean- Claude Juncker.

 

CITIȚI ȘI: Cabinetul Ciolos, in formare. Ce variante de ministri intra in calculele premierului

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22