Statul Islamic ameninta Washingtonul si Europa cu noi atacuri. Veti avea soarta Frantei

Iulia Mincu | 16.11.2015

Gruparea extremista Statul Islamic a amenintat, luni, intr-un video lansat pe Internet, ca tarile care iau parte la raidurile aeriene din Siria vor avea soarta Frantei si ca va fi lansat un atac in Washington.

Pe aceeași temă


"Le spunem statelor care iau parte la campania cruciatilor ca veti avea o zi buna, daca doreste Allah, asa cum a avut Franta, si, in numele lui Allah, cum am lovit Franta in centrul sau, in Paris, asa juram sa lovim America in centrul sau, in Washington", spune un barbat in inregistrarea video difuzata luni, potrivit Reuters.


Barbatul se prezinta "Al-Gharib Algerianul" si continua: "Le spun tarilor europene ca vom veni, cu bombe, cu centuri explozive si arme de foc; nu ne veti putea opri, pentru ca acum suntem mai puternici decat eram".

 

Directorul CIA, John Brennan, a declarat luni ca Statul Islamic pregateste probabil alte atacuri similare cu cele de la Paris. "Cred ca atacul de la Paris nu este singura operatiune pregatita de Statul Islamic. N consider atacurile de la Paris un eveniment izolat".

 


Amenintarea vine dupa un val de atacuri simultane in Franta, vineri noaptea, cand 132 de persoane, printre care doi romani, au fost ucise. In Franta a fost declarata stare de urgenta si au fost reintroduse controale la frontiere, situatie ce e posibil sa fie prelungita pentru mai multe luni.


Duminica, Franta a organizat 20 de raiduri aeriene bombardand Raqa, oras din nordul Siriei si fief al organizatiei Statul Islamic.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22