Franta va cere suspendarea temporara a acordului Schengen (surse)

Tudor Despina | 16.11.2015

Atacurile asupra Parisului de vinerea trecuta pregatesc repercusiuni pe teren. Dincolo de discursuri si luari de pozitii, Europa se afla intr-o stare de incertitudine foarte tensionata si are pe masa toate optiunile.

Pe aceeași temă

Potrivit unor surse diplomatice citate de cotidianul britanic The Telegraph, Franta va cere suspendarea efectiva a acordului de libera circulatie Schengen. Este o masura radicala care vine ca reactie la atacurile brutale de vinerea trecuta din capitala Paris. Cu aceasta cerinta va merge delegatia franceza la un summit al ministrilor de interne din UE care va fi organizat vineri.

 

Francezii vor presa puternic ca toata lumea sa reinstituie controalele la frontiere, in special Belgia, dar si in zona euro. Va fi o suspendare temporara a acordului”, au spus sursele citate de Telegraph.

 

Totusi, chiar daca Europa ramane – tehnic – in limitele acordului, solicitarile franceze vor testa Schengen-ul la limita, a explicat europarlamentarul socialist si seful Comitetului pentru Justitie si Libertati Civile din Legislativul european, Claude Moraes.

 

Codul iti permite o doza de flexibilitate. Hollande va impinge aceasta flexibilitate a spatiului Schengen pana la un punct neatins pana acum”, a adaugat acesta.

 

Luni seara, la aproape trei zile de la atacurile teroriste asupra Parisului, presedintele Frantei Hollande a tinut un discurs in fata camerelor reunite ale Parlamentului francez. "Franta e in razboi cu terorismul si va lovi cu determinare si sange rece", a spus seful statului francez, aratand ca a inaintat Legislativului un proiect de lege pentru institutirea starii de urgenta pe o durata de trei luni.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22