Ungaria va ataca decizia privind cotele obligatorii de refugiati la Curtea Europeana

Paul Cristescu | 17.11.2015

Parlamentul maghiar a adoptat ieri o decizie care care permite premierului Viktor Orban sa atace la Curtea Europeana de Justitie decizia europeana privind cotele obligatorii de refugiati pentru statele membre.

Pe aceeași temă

 

In discursul pe care l-a sustinut in fata Parlamentului, premierul Orban a spus ca "atat timp cat acest guvern va respira, nu vor exista cote si nu vom prelua niciun migrant". "Noi decidem pe cine lasam sa intre in tara noastra si cu cine vrem sa traim", a adaugat el.

 

Decizia a fost adoptata cu 141 de voturi pentru, 41 impotriva si o abtinere, aceasta decizie ar urma sa conduca la un recurs in fata Curtii Europene de Justitie "la inceputul lui decembrie", a precizat ministrul Justitiei, Laszlo Trocsanyi, citat de Hotnews.
 

Textul afirma ca principiul cotelor de repartizare "nu tine cont de principiul de subsidiaritate si omite acordarea posibilitatii parlamentelor nationale a-si exprima opinia".
 

Ungaria a ridicat garduri de sarma ghimpata la granitele cu Serbia si Croatia si este unul dintre adversarii cei mai determinati in fata planului de repartizare a 160.000 de refugiati decis in aceasta toamna de UE.


Mai multe state din estul Europei si-au exprimat opozitia in fata acestui plan, in special Slovacia, care a anuntat ca doreste si ea un recurs in justitie.

Prin Ungaria au trecut circa 400.000 de migranti, pana la inchiderea completa a granitelor sale, la jumatatea lunii octombrie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22