Procurorii pun sechestru pe doua terenuri ale Elenei Udrea, in contul cautiunii

Tudor Despina | 19.11.2015

Elena Udrea a gasit o modalitate de a acoperi cautiunea de cinci milioane de lei impusa de procurorii DNA in dosarul Hidroelectrica. Deputatul a acceptat indisponibilizarea a doua terenuri.

Pe aceeași temă

E vorba despre imobilele SC Bai Boghis SRL – doua terenuri cu suprafete de 67.258 mp si 15.917 mp, alaturi de constructiile aferente –, acestea urmand sa acopere cautiunea impusa de DNA.

 

La data de 13 Noiembrie 2015, procurorii DNA au admis cererea inculpatei Udrea Elena de instituire a unei garantii reale impobiliare asupra imobilelor SC Bai Boghis SRL pentru constituirea cautiunii de 5.000.000 de lei”, transmit procurorii.

 

Potrivit legii, cautiunea poate fi depusa de Udrea sau de un substituit procesual al inculpatei. Initial, Elena Udrea a respins depunerea unei cautiuni, deputatul spunand ca nu are atatia bani.

 

 

"Precizăm că, la data de 12.11.2015, asociaţii SC Băi Boghiş SRL au hotărât constituirea unei garanţii reale imobiliare asupra bunurilor imobile ale societăţii în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea constituirii de către Udrea Elena Gabriela a cauţiunii stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015. In conformitate cu dispozitiile art. 217 Cod de Procedura Penala, cautiunea garanteaza participarea inculpatului la procesul penal si respectarea de catre acesta a obligatiilor, putand servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infractiune, a cheltuielilor judiciare si a amenzii”, mai arata DNA.

 

Procurorii DNA au dispus în urmă cu o săptămână măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul Hidroelectrica, în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea Elenei udrea, nu însă şi arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei. 

 

"Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaților, la 28 Octombrie, a cererilor transmise de DNA (cerere de încuviințare a urmării penale, de reținere și de arestare preventivă), procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune (5.000.000 lei) față de inculpata Elena Udrea, în prezent deputat în Parlamentul României, care a îndeplinit, succesiv, în perioada Decembrie 2008 — Februarie 2012, funcțiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. (...) Inculpatei Udrea i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă", se arată într-un comunicat al DNA.

 

În acest caz, Elena Udrea este suspectată că ar fi finanţat campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu (unul dintre „băieții deștepți”), în schimbul asigurării derulării unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22