DNA care arestarea judecatoarei care ar fi luat mita in dosarul transferurilor

Tudor Despina | 19.11.2015

Judecatoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, care ar fi primit mita 220.000 de euro, in perioada 2009 - 2012, pentru a-i achita pe cei opt oameni de fotbal inculpati si ulterior condamnati in dosarul Transferurilor, a fost retinuta de procurorii DNA, informeaza Mediafax.

Pe aceeași temă

 

Terceanu va fi prezentata vineri, alaturi de fostii impresari Ioan si Victor Becali, Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Dosarul s-a constituit ca urmare a formularii unui denunt, au precizat pentru Mediafax sursele citate.

Acestea au mai mentionat ca Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocati.

 

UPDATE: Surse judiciare citate de Mediafax sustin ca sora judecatoarei si sotul acesteia au fost de asemenea adusi la DNA joi seara.

 

Potrivit surselor citate, prezenta acestora a fost necesara pentru ca sora magistratului ar fi tinut o parte din suma primita drept mita de Geanina Terceanu, dar fara a avea cunostinta ca banii proveneau dintr-o infractiune.

 

Dosarul s-a constituit ca urmare a formularii unui denunt, au precizat pentru Mediafax sursele citate.

 

Acestea au mai mentionat ca Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocati.

 

UPDATE: Geanina Terceanu a fost reținută joi seara, în jurul orelor 20.00, pentru fapte de corupție.

 

Ea va fi prezentată vineri în fața instanței, cu cerere de arestare preventivă.

 

UPDATE: Judecătoarea Terceanu a fost dusă la sediul central al DNA pentru a fi audiată în dosarul în acre este suspectată că afi primit o mită de 220.000 de euro.

 

Potrivit unor surse, ea ar fi mers și pe stadion să negocieze mita.

 

In 2012, judecatoarea Terceanu i-a achitat in prima instanta pe cei opt inculpati in dosarul transferurilor din fotbal, iar aceasta ar fi primit o mita pentru a da respectiva solutie de achitare, sustin surse judiciare citate de Hot News.

 

Cristian Borcea si fratii Becali au fost adusi la DNA, joi seara, pentru audieri in aceasta cauza. E vehiculata suma de 150.000 de euro cu titlul de mita in context. Pe fond, judecatoarea Terceanu i-a achitat pe inculpatii din dosarul transferurilor din fotbal. Insa instanta superioara – Curtea de Apel Bucuresti – a pronuntat definitiv condamnari de peste sase ani de inchisoare pentru George Copos, Cristi Borcea, Gica Popescu si fratii Becali.

 

Geanina Terceanu l-a eliberat din inchisoare pe Dinel Staicu in 2013. In motivare, ea a scris, alaturi de colega de complet, ca "perioada petrecuta in arest de catre inculpat a constituit un avertisment destul de grav pentru acesta si a inteles, si din perspectiva studiilor doctorale pe care le poseda ca, indiferent de modalitatea frauduloasa in care a ales sa paraseasca teritoriul Romaniei, a fost prins si depus in custodia statului, tribunalul apreciaza ca o masura restrictiva de libertate si nu privativa de libertate".

 

Denuntul impotriva judecatoarei ar fi fost formulat de intermediarul spagii care ar fi provenit de la Giovani Becali, arata Romania Libera. Banii ar fi fost livrati in mai multe transe pana la suma de aproximativ 150.000 de euro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22