Ministrul de Interne francez:UE a pierdut mult timp in privinta luptei contra terorismului

Paul Cristescu | 20.11.2015

Bernard Cazeneuve, ministrul de interne francez, a declarat astazi, la sosirea la Bruxelles pentru reuniunea extraordinară a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), că UE trebuie să adopte deciziile care se impun în domeniul luptei contra terorismului'.

Pe aceeași temă

 

Cazeneuve a mai spus ca UE 'a pierdut deja prea mult timp', facand referire la atentatele comise pe 13 noiembrie la Paris și soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, relatează AFP, conform Agerpres.

 

Consiliului JAI a fost convocat ca urmare a atacurilor de săptămâna trecută din Paris.'Dorim ca Europa, care a pierdut prea mult timp într-o serie de chestiuni care necesită urgență, să ia astăzi deciziile care se impun', a spus oficialul francez. 

 

Președinția luxemburgheză a Consiliului UE a decis duminică să convoace pentru 20 noiembrie, la Bruxelles, o reuniune extraordinară a miniștrilor justiției și de interne ai statelor membre UE, ca urmare a gravelor atentate teroriste din capitala franceză înregistrate vinerea trecută.'În urma evenimentelor tragice de la Paris, acest Consiliu JAI este destinat să consolideze răspunsul european și să asigure urmărirea și punerea în practică a măsurilor decise. În fața barbariei și a terorismului, Europa este unită și alături de Franța', a anunțat vicepremierul luxemburghez Etienne Schneider, ministru al securității interne. 
 

Petre Toba, ministrul roman de Interne, participa la Consiliul extraordinar JAI

 

Romania este reprezentata la Consiliul JAI de ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, anunta Agerpres. Tema principala a reuniunii va fi modul in care se poate consolida raspunsul UE in urma atacurilor din Franta, urmand a fi abordate de asemenea teme referitoare la controalele la frontierele externe, traficul cu arme de foc, registrul european cu numele pasagerilor (European Passenger Name Record) si finantarea terorismului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22