DNA: Directorul GET Govora actiona la ordinul si in interesul lui Sova. Unde au mers banii

Tudor Despina | 20.11.2015

Directorul general al CET Govora, Mihai Balan, actiona la ordinul si in interesul senatorului Dan Sova. Informatia apare in referatul DNA inaintat Curtii Supreme. Procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Balan, retinut joi pentru abuz in serviciu in dosarul lui Sova, insa au fost refuzati.

Pe aceeași temă

Incheierea unor contracte de asistenta juridica la ordinul unor persoane fizice aflate in cercul de apropiati al lui Balan reprezinta un act incheiat defectuos in exercitarea atributiilor de serviciu, sustin procurorii. Contractele avute in vedere ar fi fost straine de interesele directe ale CET Govora.

 

In plus, necesitatea achizitionarii serviciului de consultanta juridica de catre CET Govora nu a fost rezultatul unui proces decizional comun, ci a apartinut exclusiv directorului general Mihai Balan. Acesta a actionat la ordinul din in interesul lui Dan Sova, sustin procurorii anticoruptie, potrivit Agerpres.

 

DNA argumenteaza: “trebuie precizat ca la nivelul GET Govora necesitatea achizitionarii serviciului de consultanta juridica nu numai ca nu a fost rezultatul unui proces decizional comun de jos in sus pe linie ierarhica, ci a fost unul ce a apartinut exclusiv directorului general Mihai Balan care a actionat la ordinul si in interesul lui Dan Sova, imprejurari din care rezulta nesocotirea celei mai elementare obligatii de serviciu a unui director general – aceea de a actiona in interesul societatii pe care o conduce”, potrivit referatului.

 

Mai mult, sustin anchetatorii, continutul si clauzele contractului respectiv “au fost efectiv dictate” de senatorul Sova, aceste aspect fiind “la latitudinea exclusiva a acestuia”.

 

Dan Sova a fost denuntat de o avocata care a relatat procurorilor DNA ca i-ar fi dat lunar senatorului PSD cate 5.000 de euro, potrivit unor surse juridice citate de Hot News. Motivul ar fi fost legat de faptul ca Sova ar fi determinat managerul CET Govora sa incheie un contract inutil si ilegal cu casa de avocatura a acesteia. Procurorii sustin ca, din presupusa spaga, Sova si-ar fi platit datoria catre un deputat de la care cumparase o locuinta.

 

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins vineri cererea DNA de arestare preventiva a directorului general CET Govora. Mihai Balan urmeaza a fi cercetat sub control judiciar. Decizia nu e definitiva, astfel ca procurorii anticoruptie pot face contestatie, arata sursa citata.

 

  • Procurorii DNA cer retinerea si arestarea senatorului PSD, Dan Sova, pentru trafic de influenta la directorul CET Govora, de la care ar fi primit mita de 100.000 euro.

 

Ministerul Justiției a transmis Parlamentului cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. Joi seara, sefa DNA Kovesi a sesizat procuroril general al Romaniei in vederea transmiterii unei solicitari catre seful Senatului pentru incuviintarea retinerii si arestarii lui Sova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22