Nottara isi suspenda activitatea din cauza bulinei rosii. Alte spatii culturale cu risc

Paul Cristescu | 24.11.2015

Teatrul Nottara anunta, intr-o postare pe Facebook, ca isi va suspenda activitatea "pe termen nedefinit" in salile situate pe Bulevardul Magheru. Cladirea in care functioneaza teatrul are bulina rosie, implicand existenta unui risc seismic maxim.

Pe aceeași temă

 

"Dragi spectatori, avand in vedere dispozitiile Legii nr. 282/2015, publicata in Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare si modificare a Ordonantei Guvernului nr. 20/1994, privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, va aducem la cunostinta cu regret faptul ca, incepand cu data de 23.11.2015, teatrul nostru este obligat sa dispuna suspendarea organizarii tututor spectacolelor si evenimentelor programate in salile situate in Bd. Magheru nr. 20, sectorul 1, pe termen nedefinit", informeaza reprezentantii institutiei de spectacole.
 

Reprezentantii Teatrului Nottara ii asigura pe spectatori de "toata disponibilitatea noastra in legatura cu recuperarea sumelor de bani aferente biletelor vandute pana in acest moment, pentru spectacolele anulate. De asemenea, va asiguram ca teatrul a depus si va depune, la toate autoritatile competente, absolut toate diligentele necesare pentru rezolvarea de urgenta a acestei situatii, solicitand Primariei Municipiului Bucuresti, in subordinea careia ne aflam, inclusiv punerea la dispozitie a unui alt spatiu, in vederea sustinererii temporare a reprezentatiilor noastre", se mai arata in postarea de pe pagina de Facebook.

 

Presedintele Iohannis a promulgat legea care interzice desfasurarea de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat

 

Decizia teatrului a fost luata in urma publicarii in Monitorul Oficial a Legii nr. 282/2015 cu privire la masurile pentru reducerea riscului seismic.  Legea a fost promulgata recent de presedintele Iohannis, ea interzicand desfasurarea de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat pana la consolidarea acestora. In aceasta categorie intra numeroase teatre si cinematografe din Bucuresti.

 

Afectate de Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente sunt toate spatiile publice cu alta destinatie decat cea de locuinta.

 

Conform noii legi: "se interzic organizarea si desfasurarea de activitati permanente si/sau temporare in spatiile prevazute la art. 2 alin. (5) lit. a) si altele asemenea (Spatii publice cu alta destinatie decat cea de locuinta - spatiile realizate in scopul desfasurarii de activitati care implica aglomerari de persoane, precum: sali de spectacol, de expozitii, de lectura, spatii pentru comert, structuri turistice de cazare si alimentatie publica si prestari de servicii, asistenta sociala si medicala, administratie publica si altele asemenea, indiferent daca aceste spatii sunt rezultatul conceptiei initiale a constructiei ori, dupa caz, al unor amenajari ulterioare), care implica aglomerari de persoane, pana la finalizarea lucrarilor de interventie realizate in scopul cresterii nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei existente. Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei la 70.000 lei, impreuna cu masura interzicerii emiterii autorizatiilor de functionare pentru spatiul in cauza de catre autoritatea administratiei publice locale competente."

 

Proprietarii sunt obligați să afișeze în fața imobilelor din clasa I de risc seismic panouri de avertizare a populației.

 

Mai multe teatre si cinematografe din capitala sunt in aceeasi situatie

 

Printre cinematografele bucureştene care functioneaza in cladiri cu risc seismic se numara Scala, Patria, Studio şi Cinema Pro, care funcţionează în clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, la fel ca si Cinemateca Eforie, aflata intr-o cladire ca a primit încadrarea de urgenţă U2. 

 

Cinema Scala - Bulevardul Magheru (Clasa I)

 

 

Cinema Patria, de pe Bulevardul Magheru (Clasa I), Cinema Studio - Bulevardul Magheru (Clasa I), Cinema Pro - Strada Ion Ghica (Clasa I), Cinemateca Eforie - Strada Eforiei (Categoria U2), Glendale Studio - Şoseaua Cotroceni (Categoria U2).

 

Pe langa Teatrul Nottara de pe Bulevardul Magheru care si-a suspendat activitatea fiind in clasa I de risc seismic, Teatrul Metropolis de pe Strada Mihai Eminescu, funcţionează de asemenea într-o clădire care a primit încadrare în clasa a III-a de risc. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22