John Kerry avertizase Rusia ca avioanele care incalca spatiul aerian turc pot fi doborate

Paul Cristescu | 24.11.2015

John Kerry, secretarul de stat al SUA, avertizase Rusia inca de la inceputul lunii octombrie ca avioanele de vanatoare ruse care incalca spatiul aerian al Turciei risca sa fie doborate de armata.

Pe aceeași temă

 

Kerry a lansat avertismentul dupa ce doua avioane ruse care au zburat pentru scurt timp in spatiul aerian turc au provocat o criza diplomatica, iar ambasadorii statelor NATO s-au intalnit la Bruxelles pentru a condamna incidentul. "Avioanele ruse care incalca spatiul aerian turc risca sa fie doborate [...] Suntem foarte preocupati de acest lucru, pentru ca este exact genul de lucruri pentru care Turcia isi apara drepturile si ar fi putut dobori", a comentat atunci John Kerry. "Este exact genul de lucruri cu privire la care am avertizat [...] de aceea am inceput discutii cu Rusia, pentru a fi siguri ca nu exista posibilitatea unui conflict accidental", a precizat secretarul de stat american, relateaza The Guardian, conform Hotnews.

 

La intalnirea de urgenta a ambasadorilor NATO din octombrie, aliatii au condamnat Kremlinul pentru incalcarea repetata a spatiului aerian turc, in special dupa intensificarea bombardamentelor ruse asupra fortelor insurgente siriene.  "Aliatii sublineaza pericolul extrem pe care-l implica un astfel de comportament iresponsabil. Cerem Federatiei Ruse sa inceteze, sa se abtina in viitor si sa explice imediat aceste violari", a declarat atunci NATO.
 

In octombrie, doua avioane de vanatoare ruse au incalcat spatiul aerian al Turciei, Kremlinul sustinand ca pilotii sai se adaposteau pur si simplu de vremea rea de pe partea cealalta a granitei, scrie The Guardian.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22