Ciolos: Guvernul va crea linii speciale pentru finantarea spitalelor din fonduri europene

Paul Cristescu | 25.11.2015

Premierul Dacian Ciolos a declarat astazi, ca situatia de la ISU este dovada existentei unor probleme structurale ale sistemului. El a mai spus ca asteapta de la Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, un plan de reforma si restructurare a ISU, mai ales in zona de prevenire.

Pe aceeași temă

 

Acesta a adaugat ca este nevoie de reformarea ISU, mai ales pe partea de prevenire. "Astept de la domnul Arafat un plan de reforma si de restructurare, mai ales pe partea de prevenire. Am aflat astazi ca cei de la ISU Bucuresti fusesera informati de problemele de la Colectiv si in loc sa se duca sa le rezolve, au mai adaugat o hartie la birocratia noastra", a spus premierul, citat de Hotnews.
 

Premierul crede ca nu este o situatie singulara si doar la Bucuresti. "Sunt aproape convins ca nu este o sitatie singulara, probabil nu doar la Bucuresti". "Sunt deficiente care vor trebui corectate si ma bucur ca in programul de guvernare am introdus si obectivul de a reforma ISU. Nu as vrea sa fie afectata credibilitatea lor care isi fac treaba corect din cauza colegilor de pe partea de prevenire", a spus Ciolos.

 

Ciolos i-a transmis ministrului de Interne ca sefii ISU Bucuresti sa fie demisi, fara posibilitatea de a se mai intoarce pe functiile lor. "Va rog sa confirmati ca cei de la conducerea ISU Bucuresti au fost demisi si nu mai au ce cauta la ISU ca atare", a precizat premierul. 

 

 

Ciolos: Ministerul Sanatatii pregateste in 2016 un program special pentru arsi

 

Premierul Ciolos a anuntat astazi ca Ministerul Sanatatii pregateste pentru anul viitor un program special pentru tratarea pacientilor cu arsuri. Ciolos a mai spus ca e guvernul e dispus sa creeze linii speciale pentru finantarea dotarii spitalelor din fonduri europene, transmite Hotnews.
 

"Drama la noi e ca avem fonduri UE la dispozitie, avem nevoie de investitii, dar noi pierdem miliarde de euro", a spus Ciolos dupa ce a vizitat cativa pacienti internati intr-un spital bucurestean dupa ce au suferit arsuri in incendiul de la clubul Colectiv.

 

El a adaugat ca e nevoie ca fondurile UE sa fie folosite transparent, astfel incat Romania sa nu mai piarda iarasi banii europeni.
 

Premierul a anuntat ca Executivul va rambursa costurile aferente tratarii in strainatate a pacientilor transferati din Romania, iar Ministerul Muncii va oferi ajutoare financiare pentru insotitorii acestora, fara a da insa amanunte suplimentare. "Am vazut citiva dintre accidentatii de la Colectiv, mai ales dintre cei care incep sa se recupereze atat fizic, cat si psihic", a mai spus premierul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22