Primarul din Selimbar, Daniel Maricuta, retinut de procurorii anticoruptie (surse)

Tudor Despina | 25.11.2015

Procurorii anticoruptie l-ar fi retinut, miercuri, pe primarul comunei Selimbar din judetul Sibiu. Daniel Maricuta e suspectat de fapte de coruptie, au spus surse judiciare pentru Agerpres.

Pe aceeași temă

In acest caz, arata sursele citate, in jur de 20 de persoane ar urma sa fie aduse pentru audieri la serviciul teritorial DNA Alba. Primarul Daniel Maricuta este cercetat intr-un dosar ce vizeaza retrocedari presupus ilegale de terenuri, cauza in care procurorii vorbesc de o suma de peste 114 milioane de euro.

 

In 14 Octombrie, anchetatorii au facut perchezitii in 61 de locatii situate in judetele Sibiu, Brasov, Ilfov si Neamt. Primaria din Selimbar, Oficiul de Cadastru Sibiu, dar si locuintele primarului MAricuta si ale altor angajati au fost vizate de actiune.

 

In plus, DNA a descins si la mai multi notary publici din Sibiu. Procurorii il ancheteaza pe primarul din Selimbar, Daniel Maricuta, despre care spun ca ar fi primit cu titlu de mita apartamente in valoare totala de peste 1,8 milioane de euro de la un dezvoltator imobiliar, in schimbul eliberarii documentatiei necesare ridicarii mai multor blocuri.

 

DNA vorbeste despre o grupare infractionala condusa de Daniel Maricuta si care ar fi perceput foloase materiale de fiecare data cand erau construite cartiere de case si blocuri, totul in schimbul avizelor necesare constructorilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22