Obama ii asigura pe americani ca nu exista amenintari teroriste credibile privind SUA

Iulian Popescu | 25.11.2015

Nu există amenintari credibile și specifice privind posibile atentate teroriste în SUA, a declarat miercuri președintele SUA, Barack Obama, cerându-le totuși ameircanilor, care se sărbătoresc în weekend, să fie vigilenți.

Pe aceeași temă

 

Liderul american, care a fost însoțit de consilierii săi pentru antiterorism și securitate națională, a precizat că nu există „nicio amenințare credibilă și specifică” care să indice că este planificat un atac terorist asupra Statelor Unite.

 

Declarația făcută de la Casa Albă vine la două săptămâni după atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, și după amenințarea la adresa SUA transmisă pe canalele de comunicare ale jihadiștilor.

 

„Întrucât ne apropiem de weekendul Zilei Recunoștinței, vreau ca poporul american să știe că luăm toate măsurile posibile pentru a apăra siguranța teritoriului nostru”, a declarat Obama în fața presei la Casa Albă, citat de Agerpres.

 

Marți, liderul de la Casa Albă s-a întâlnit la Washington cu președintele francez Francois Hollande pentru a examina mai ales modalitățile de intensificare a eforturilor internaționale pentru neutralizarea grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care controlează suprafețe întinse în Irak și Siria.

 

Obama a evidențiat loviturile aeriene conduse de SUA contra pozițiilor din Irak și Siria ale SI, eforturile de împiedicare a intrării luptătorilor străini în Statele Unite și măsurile de securitate consolidate puse în aplicare după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

 

Săptămâna aceasta, Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie privind un risc ridicat de atentate în întreaga lume în perioada minivacanței de Ziua Recunoștinței, care începe joi. Aproape 46,9 milioane de americani vor călători în această perioadă, dintre care 3,6 milioane vor folosi avionul.

 

Peste cinci milioane de vizitatori vor veni la New York între Ziua Recunoștinței și 1 ianuarie 2016, potrivit Biroului de turism din metropola americană.

 

***

 

"Franta prospera, dar nu va dura mult, vom pulveriza toate locurile. Am inceput cu voi, dar vom sfarsi cu falsa Casa Alba, pe care o vom face neagra cu focul nostru; o vom arunca in aer, asa cum am facut cu idolii falsi", avertizeaza reteaua terorista Stat Islamic intr-o inregistrare video difuzata la aproape o saptamana de la atentatele comise la Paris, unde au fost omorate cel putin 129 de persoane.

 

"Va vom parjoli cu centuri sinucigase, masini-capcana si explozibil", afirma unul dintre teroristii care apar in imagini.

 

CITEȘTE ȘI: Un nou mesaj al gruparii teroriste Stat Islamic: Ameninta cu atentate Casa Alba

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22