Irina Radu despre TVR: Este nevoie de numirea CA, o noua lege de functionare si cresterea taxei

Iulian Popescu | 25.11.2015

Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune, Irina Radu a declarat miercuri, la Parlament, că postul public are nevoie, pentru a ieși din criză, de numirea urgentă a noului CA, de modificarea legii de funcționare și de creșterea taxei.

Pe aceeași temă

 

Irina Radu s-a întâlnit miercuri cu membrii Biroului permanent al Camerei Deputaților și cu Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, cu participarea președinților Comisiei pentru buget (Viorel Ștefan) și Comisiei pentru Cultură (Gigel Știrbu).

 

Indiferent de soluțiile pentru care se va opta pentru a salva TVR, mai întâi este nevoie, cât mai repede, de un nou consiliu de administrație.

 

"Este neapărat să vină un consiliu de administrație pentru că nu are rost să facem noi un plan și consiliul care vine să spună că are altă viziune", a declarat directorul interimar SRTV.

 

Instituția se află într-o criză ce se adâncește cu fiecare zi: "Nu se intră dintr-o dată în blocaj. Dar în momentul în care ajungi să plătești doar salarii și să nu mai ai producție, de ce exiști? O televiziune trebuie să existe pentru publicul ei. Dacă ai doar bani de salarii și în rest plătești datorii din urmă, ce să dai la tv? Doar o lege modificată și o schimbare a taxei poate schimba lucrurile", a apreciat Irina Radu.

 

Ștergea datoriilor și creșterea taxei

 

Irina Radu a spus că, la întâlnire, s-a discutat și o eventuală decizie de ștergere a datoriilor TVR.

 

"Cu sinceritate vă spun... chiar dacă s-ar șterge datoriile nu se poate funcționa normal și performant la nivelul acesta al abonamentului", a mai spus Irina Radu.

 

"Este vorba de niște cifre care arată într-un anume fel și care ar putea fi funcționale. Dacă ar crește taxa cu foarte puțin... Înseamnă că ne mințim în continuare. Adică nu putem să ne mințim. Nu poate nimeni să vină să ne zică 'Nu mai cereți'. Ba cerem și, dacă nu se dorește televiziune publică nu va mai exista. Vom fi una din țările Uniunii Europene fără televiziune publică. Cineva trebuie să se hotărască România are sau nu are nevoie de televiziune publică sau o televiziune publică puternică, adică 20 la sută share sau o televiziune care abia respiră. Asta nu este decizia noastră, este o decizie de interes național", a adăugat directorul interimar SRTV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22