Ministrul german de interne: Europa ar trebui să limiteze numărul refugiaților primiți

Paul Cristescu | 26.11.2015

Thomas de Maiziere, ministrul german de interne, a declarat recent că Europa ar trebui să limiteze numărul de refugiaţi pe care îi primeşte într-un an, acceptându-i doar pe cei care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Pe aceeași temă

 

Interviul acordat de ministru ziarului austriac Der Standard si citat de Reuters a apărut la o zi după ce cancelarul german Angela Merkel a promis că va menține politica 'ușilor deschise' pentru refugiați.

 

Thomas de Maiziere a declarat că Europa ar trebui să se angajeze să primească un număr generos de refugiați, pe care însă nu l-a precizat.'Atunci când cota va fi îndeplinită, nu vor mai exista noi intrări în decursul acelui an', a spus el, întrebat cum va funcționa propunerea sa. Cazurile 'cu adevărat problematice', cum ar fi refugiații din Siria și din Irak, vor avea întâietate, a mai spus de Maiziere. 


De Maiziere a declarat că ideea lui va trebui combinată cu o mai bună protecție a frontierelor externe ale Uniunii Europene și că ar putea ajuta la depășirea opoziției unora dintre statele membre ale UE privind redistribuirea refugiaților între statele membre ale blocului comunitar. 'În cazul multora, refuzul vine din faptul că nu pot fi siguri că cei care ajuns aici au dreptul la protecție și se tem că numărul celor care sosesc nu va avea o limită', a mai spus el.  'Dacă vom limita numărul și îi vom distribui pe cei care au dreptul la protecție, atunci eu consider că aceasta nu va mai reprezenta o chestiune la fel de dificilă', a subliniat Thomas de Maiziere. 

 

Premierul francez Manuel Valls a declarat în această săptămână că Europa nu mai poate primi alți refugiați. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22