Redactorul-sef Dan Turturica pleaca de la Romania Libera, alaturi de alti doi redactori

Paul Cristescu | 26.11.2015

Dan Turturica, redactorul-sef la România Liberă, nu va mai lucra la această publicaţie, dându-şi demisia din funcţie. Laurentiu Mihu si Gabriel Bejan, redactori-sefi adjuncti ai aceluiaşi ziar, au plecat si ei de la Romania Libera.

Pe aceeași temă

 

Conform sursei citate, conducerea României Libere ar urma sa fie preluata de Razvan Chiruta, de la Departamentul de Publicistica, după ce mai mulţi oameni din redactie au refuzat această poziţie.
 


Hotnews arata ca plecarea celor trei redactori vine dupa mai multe luni de conflicte intre redactie, pe de o parte, si managementul asigurat de Adrian Rus si patronul Dan Adamescu, pe de alta parte. Tensiunile au fost generate de intarzierea salariilor, de neintelegerile legate de management si de reprosurile pe care proprietarul le-a adus jurnalistilor, cum ca nu l-ar fi ajutat in cazul problemelor acestuia cu fostul premier Victor Ponta.
 

Conform unor informatii apărute pe surse acum două săptămâni, omul de afaceri Dan Adamescu ar fi vrut să ofere postul de redactor sef al publicatiei lui Rareş Bogdan, realizatorul Realitatea TV. Rares Bogdan a spus insa existau unele discutii mai vechi, nefinalizate, dar ca nu ar fi fost vorba despre postul de redactor sef.

 

Potrivit unei alte surse, Adamescu ar fi vorbit despre venirea lui Rares Bogdan pe o pozitie de conducere, dar nu a mentionat clar ce functie va avea acesta - redactor-sef, manager sau altceva.

 

Alte surse din redactia Romania Libera spun insa ca ar putea fi vorba de o preluare a ziarului condus de Dan Adamescu. Medien Holding, care editeaza ziarul Romania Libera, se confrunta cu dificultati financiare. Din acest motiv, ziarul inregistreaza intarzieri semnificative la plata salariilor. In urma cu cateva luni, compania Astra Asigurari a cerut in instanta insolventa Medien Holding, insa la sfarsitul lunii octombrie Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 14 decembrie o decizie in acest dosar. 
 

Se pare că Rares Bogdan ar fi conditionat venirea sa la acest ziar de rezolvarea unor probleme precum intarzierile salariale. La inceputul acestei saptamani, managerul Adrian Rus a promis inca o data redactiei ca problema salariilor va fi rezolvata, dar treptat pana in primavara. Pe 4 decembrie abia urma sa fie platiti banii pentru luna septembrie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22