Schimb de replici si acuze intre Raed Arafat si jurnalistul Catalin Tolontan

Iulia Mincu | 27.11.2015

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, s-a apărat, pe Facebook, în fața acuzațiilor aduse de jurnalistul Cătălin Tolontan, care a mai declarat că Arafat va ajunge la DNA în urma scandalului ISU privind incendiul din Colectiv.

Pe aceeași temă

 

Tolontan l-a mai acuzat pe Arafat, intr-o emisiune la postul B1 TV,  că a angajat postaci care să contracareze mesajele negative despre el de pe Internet. Raed Arafat a raspuns acuzelor intr-o postare pe facebook.

 

”Am urmărit în seară asta o emisiune la postul B1TV cu domnii Orcan şi Tolontan după ce m-a sesizat o cunoştinţă de discuţiile care aveau loc în cadrul emisiunii şi care mă priveau direct. Eram la birou şi nu obişnuiesc să urmăresc televiziunile cât sunt la birou, însă am fost curios să văd şi să aud ce se discuta şi nu pot să nu comentez anumite aspecte. Îmi place cum se aruncă câte o chestie pozitivă despre activitatea mea, urmată de venin, minciuni şi speculaţii care pot pune pe oricine care nu mă cunoaşte pe gânduri asupra integrităţii mele şi a activatii mele.  Iată câteva chestii pe care le-am auzit în cadrul emisiunii respective şi consider că trebuie să le clarific aici: Am înţeles că "am postaci mai că doamna Udrea şi că nu se ştie de unde îi plătesc, dar poate de la Fundaţia pentru SMURD". Ţin să-l informez pe domnul Tolontan care a făcut această afirmaţie că nu am postaci, nu am nevoie de postaci şi nici nu am de unde să plătesc postaci! Banii Fundaţiei pentru SMURD nu sunt la dispoziţia mea să fac ce vreau şi nu îmi permit să plătesc bani în interesul meu personal indiferent care ar fi interesul acesta”, a scris Arafat pe facebook.

 

Raed Arafat s-a apărat, din nou, în fața acuzațiilor că SMURD achiziționează echipamente prea scumpe. 

 

”S-a redeschis subiectul ambulanţei cu 175.000 Euro şi ţin să reamintesc că veţi găsi pe acest cont o postare care explică totul în privinţa acestei ambulanţe, care este de fapt o autospecială de categorie militară pentru multiple victime şi cu caracteristici speciale de offroad. Totodată s-a afirmat în cadrul emisiunii că firma Deltamed ar fi sponsorizat Fundaţia Pentru SMURD cu sute de mii de Euro şi rog comentatorii din emisiune să vină cu dovezi, pentru că Fundaţia nu a primit astfel de sponsorizări din partea firmei respective. S-a afirmat că firma Deltamed a fost favorizată de mine şi că a câştigat toate licitaţiile, fapt care nu este adevărat şi am mai dat explicaţii în acest sens. SMURD a fost atacat că a primit maşini BMW de la reprezentanta BMW şi nu văd unde este problema, fiind vorba de maşini utilizate în activitatea SMURD că maşini de intervenţie. BMW face astfel de acţiuni şi în Germania, sponsorizând total sau parţial maşini pentru echipajele de intervenţie şi au făcut un astfel de proiect şi în România. Consider că trebuie felicitaţi şi nu criticaţi!”, a mai spus Arafat. 

 

Secretarul de stat i-a invitat pe cei care au suspiciuni cu privire la veniturile lui să îi consulte declarația de avere și a precizat că salariul lui este de 5500 de lei. 

 

”În final, pentru un necunoascator, emisiunea ar putea însemna următoarele mesaje: Nu avea încredere în Dr. Arafat, pentru că nu este o persoană integra! Nu sprijini Fundaţia pentru SMURD, că vezi ce fac ăştia cu banii! Nu mai donaţi echipamente şi autospeciale către SMURD, că nu e bine! ...etc. Emisiunea a mai conţinut şi alte afirmaţii interesante pe care nu am să le abordez acum, însă ţin să va atrag atenţia că declaraţia mea de avere o găsiţi pe site-ul MAI şi este chiar adevărată. Va arată ce venituri am avut şi câţi bani deţin şi dacă nu-mi găsiţi voi vreun cont ascuns pe undeva cu mulţi bani de care nu ştiu înseamnă că atât am cât este în declaraţie.  Am o casă la Mureş construită înainte de a ajunge le MS cu mult şi am un apartament la Bucureşti cumpărat cu credit. Salariul meu, că am văzut pe cineva vorbind de un salariu gras pe care îl primesc, nu este nici mare nici mic şi vorbim de aprox. 5500 lei. Dacă am fost aşa de corupt şi am primit bani de la firme pe care le-am favorizat şi am primit foloase va rog să mi le găsiţi... Eu nu ştiu unde sunt!”, a conchis Arafat. 

 

Cătălin Tolontan a declarat, joi, că Raed Arafat, va fi chemat la DNA pentru a da explicaţii în dosarul Colectiv. 

 

Jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat că joi a fost o ședință foarte tensionată la sediul ISU. Pompierii au afirmat că secretarul de stat Raed Arafat i-a trădat și i-au cerut acestuia să demisioneze.

 

"Am aflat de la avocați că Raed Arafat va fi chemat ca martor la DNA în dosarul Colectiv, ca să spună de unde știa că statul nu e absolut deloc vinovat, ci doar privații, cei care au pus artifciile, cei care dețineau clubul, așa cum a declarat imediat după tragedie. A mutat atenția către o anumită zonă. Noi n-am reușit să depistăm omul sau instituția care i-a spus asta. E un mister cum de a știut atât de repede", a spus Cătălin Tolontan.

 

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București a fost deschisă o anchetă internă, după ce au apărut dovezi care au arătat că ISU știa despre existența clubului Colectiv și că a mai aprobat evenimentele acolo în trecut. Intreaga conducere a ISU Bucuresti a fost suspendata din functie si audiata la DNA.

 

Premierul Dacian Ciolos a declarat insa ca vrea demiterea sefior ISU, iar ca in privinta lui Arafat nu “exclude nicio masura”.

 

“Eu pe domnul Arafat îl cunosc de multă vreme, îl cunosc din perioada în care, din indiferența autorităților din România, dânsul făcea eforturi ca să constituie, să creeze această structură de intervenție rapidă. Lucram atunci la Comisia Europeană, știu eforturile pe care le făcea de a găsi susținere la CE pentru a putea să-și pună în aplicare proiectul. Eu nu mă grăbesc încă să judec un om, însă mă grăbesc să apreciez calitatea acțiunii unei instituții și să vedem care sunt măsurile de luat. Nu exclud nicio măsură, dar vreau să iau deciziile rând pe rând, pe măsură ce am toate informațiile", a declarat premierul intr-o emisiune

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22