Consursul pentru conducerea ANI a fost castigat de presedintele interimar Bogdan Stan

Iulian Popescu | 28.11.2015

Poziția de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI) a fost câștigată la al doilea concurs organizat cu acest scop – viitorul șef al instituției este Bogdan Stan, acum vicepreședinte, și urmează să fie validat de către Senat.

Pe aceeași temă

 

Bogdan Stan este vicepreședinte al Agenției Naționale de Integritate și președinte interimar după demisia lui Horia Georgescu.

 

La concursul organizat de Consiliul Național de Integritate (CNI), Bogdan Stan a obținut cel mai mare punctaj la proba scrisă, 100 de puncte, iar la interviu a luat 96,41 puncte, plasându-se pe primul loc dintre cei șase candidați.

 

Contracandidații săi au fost Florica Dragomir, Ștefan Pavăl, Vasile Țiple, Ion Ionel Gârleșteanu și Liviu Partene, ultimii nereușind să treacă de proba interviului, iar ceilalți au obținut punctaje mai mici decât Bogdan Stan.

 

Aceasta a fost a doua procedură de selecție organizată de CNI pentru șefia ANI, câștigată cu 100 de puncte

 

La concursul organizat în luna august, Bogdan Stan și ceilalți candidați nu a reușit să treacă de examenul scris, scrie Agerpres.

 

Acum, a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă, 100 de puncte, iar la interviu a luat 96,41 puncte, plasându-se pe primul loc dintre cei şase candidaţi.

 

Contracandidaţii săi au fost Florica Dragomir, Ştefan Pavăl, Vasile Ţiple, Ion Ionel Gârleşteanu şi Liviu Partene, ultimii nereuşind să treacă de proba interviului, iar ceilalţi au obţinut punctaje mai mici decât Bogdan Stan. Aceasta a fost a doua procedură de selecţie organizată de CNI pentru şefia ANI.

 

Averea lui Bogdan Stan

 

Bogdan Stan (nascut 1981), vicepresedinte ANI, conduce interimar institutia dupa demisia lui Horia Georgescu. El lucreaza in ANI din 2007, anterior fiind avocat. Este absolvent al Facultatii de Drept (Universitatea Titu Maiorescu) si al unui curs post-universitar de securitate nationala la Academia de Informatii a SRI.

 

Conform declarației de avere depusă în vara acestui an, Bogdan Stan deține în proprietate o ambarcațiune Jeanneau model 515, fabricată în 2011. El avea la data depunerii declarației, vara acestui an, peste 157.000 de lei în conturi, iar anul trecut a încasat din funcția de vicepreședinte ANI venituri totale de 94.800 de lei. Asta înseamnă un salariu lunar de circa 7.900 de lei.

 

CITITI SI: DNA: Horia Georgescu, seful ANI, RETINUT sub acuzatia de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Va fi prezentat, marti, pentru mandat de arestare

 

Fostul președinte, judecat într-un dosar ANRP

 

Funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate a rămas vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu, trimis în judecată de DNA în dosarul ANRP.

 

Horia Georgescu este judecat sub control judiciar într-un dintre dosarele ANRP, dosar în care prejudiciul este de peste 84,5 milioane euro.

 

Fostul șef al ANI este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, iar Cătălin Theodor Nicolescu este judecat pentru luare de mită în formă continuată (24 acte materiale) și trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave.

 

În același dosar, au fost deferite justiției alte nouă persoane care au făcut parte fie din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, fie aveau calitatea de experți evaluatori autorizați: Ingrid Zaarour - sub control judiciar, președinte al ANRP la data comiterii faptelor, Mihnea-Remus Iuoraș și Ingrid Popa-Mocanu - ambii în stare de arest preventiv, vicepreședinți ANRP la data faptelor, Remus Baciu - condamnat definitiv la pedeapsa închisorii pentru corupție în altă cauză, vicepreședinte ANRP la data faptelor, Cătălin Canagiu - în stare de arest preventiv, reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Gheorghe Vișoiu - în stare de arest preventiv, angajat ANRP, Florin Hanu - evaluator autorizat, membru ANEVAR din România, Cornel Drulă și Niculai Nistor - ambii evaluatori autorizați ANEVAR și aflați în arest la domiciliu.

 

Potrivit DNA, membrii Comisiei au emis, în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor și contrare prevederilor legale. Scopul acelor demersuri, precizează DNA, a fost supraevaluarea imobilelor menționate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat și a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22