Sedinta informala a Guvernului la Vila Lac I. Pe agenda: bugetul si fondurile europene

Iulian Popescu | 28.11.2015

Premierul Dacian Cioloş şi miniştrii Cabinetului său s-au întâlnit într-o ședință informală, sâmbătă dimineaţă, la Vila Lac I, pentru a discuta despre proiectul de buget pe 2016 şi despre absorbţia de fonduri europene.

Pe aceeași temă

 

E a doua săptămână în care miniştrii Cabinetului Cioloş se întâlnesc în discuţii informale, de data aceasta o discuţie axată pe proiectul de buget pe 2016. S-a discutat, în special, despre cum vor fi împărţiţi banii către ministere, cu mare accent pe educaţie, sănătate şi apărare.

 

Noul ministru al Fondurilor Europene vrea mai puţină birocraţie pentru cei care vor să facă afaceri cu bani de la Bruxelles. Aura Răducu declara joi că Executivul încearcă să mai "salveze" ce se poate în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene alocate României în programul 2007-2013.

 

Guvernul, întâlniri informale în weekend

 

În urmă cu o săptămână, premierul Dacian Cioloș a anunțat că vor avea loc întâlniri informale ale Cabinetului, în weekenduri:

 

"Am avut astăzi o primă întâlnire informală cu membrii Guvernului după instalare. Ne-am propus să facem, cel puțin în perioada următoare, aceste întâlniri informale din două motive: pe de o parte, pentru ca miniștri să înceapă să se cunoască cât mai bine între ei. Au petrecut deja împreună o zi și jumătate în perioada audierilor la Parlament și au avut ocazia să se cunoască, acum este important să dăm și coerență faptică programului de guvernare și nu doar dezvoltarea lui pe hârtie. Tocmai pentru a nu interfera cu chestiunile de administrare curentă și responsabilitățile zilnice pe care fiecare ministru le are la ministerul lui, am hotărât să avem aceste întâlniri în weekend", a explicat prim-ministrul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22