Salah Abdeslam s-ar fi oprit la o cafenea din Bruxelles a doua zi dupa atentate

Iulian Popescu | 29.11.2015

Salah Abdeslam, cel mai cautat om din lume in acest moment, unul dintre atentatorii din atacurile de pe 13 noiembrie, s-ar fi oprit intr-o cafenea din Bruxelles la o zi dupa producerea atentatelor de la Paris, soldate cu 130 de morti, scrie Mediafax, citand CNN.

Pe aceeași temă

 

Informatia a fost furnizata de avocatul lui Ali Oulkadi, cel care l-a luat cu masina pe un prieten al sau si pe Salah Abdeslam, de la o statie de metrou din Bruxelles, la o zi dupa atentatele de la Paris.

 

Avocatul Olivier Martins a declarat pentru presa belgiana, preluată de Mediafax, ca Ali Oulkadi a primit un telefon pe data de 14 noiembrie, prin care i se cerea sa vina la statia de metrou Bockstael din Laeken, o suburbie din nordul Bruxelles-ului. Cand a ajuns acolo, el i-a luat in masina pe prietenul sau si pe Salah Abdeslam, fara a sti initial cine era acesta din urma.

 

"Nu stia ca este Salah si nu l-a identificat imediat, deoarece acesta avea fata acoperita cu o gluga. In masina, Salah i-a spus ca fratele sau, Brahim, a ucis oameni la Paris si apoi s-a detonat. Clientul meu, care era un prieten din copilarie al celor doi frati, a fost socat. El nu a realizat ce se intampla si nu a putut sa gandeasca limpede", a declarat avocatul Olivier Martins, citat de Mediafax.

 

Potrivit relatarii acestuia, la revenirea in cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, cei trei s-au oprit la o cafenea.

 

Barbatul cu bomba (sau centura cu explozibili) este cel mai cautat om din Europa dupa rolul jucat in atentatele de la Paris. El ar fi avut in continuare asupra sa explozibilul cand a fugit din Franta in Belgia.



Informatia este in concordanta cu o declaratie anterioara a avocatei celui care l-a ajutat pe terorist sa ajunga in Bruxelles: "Potrivit ultimelor declaratii ale clientului meu, Salah ar fi foarte enervat si ar putea fi pregatit sa se arunce in aer", a declarat avocata Carine Couquelet, citata de presa belgiana.

 

CITEȘTE ȘI: Bruxelles, operatiune antitero: Metroul si scolile raman inchise, 16 persoane arestate

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22